Ad Code

Responsive Advertisement

Τερμάτισε ο Αγρινιώτης υπεραθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2021(φωτο – video τα τελευταία μέτρα)


Μετά την περσινή διακοπή εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η εκκίνηση του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ του ιστορικότερου αγώνα υπεραποστάσεων παγκοσμίως, θα δοθεί την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου κάτω από την Ακρόπολη με τη συμμετοχή 340 υπεραθλητών.


Ο Αγρινιώτης υπεραθλητής, Φώτης Ζησιμόπουλος συμμετέχει στον αγώνα και θέτει ως στόχο, μεγάλη διάκριση, όπως δήλωσε και στην εκπομπή “ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ” της τηλεόρασης του Αχελώου που θα προβληθεί απόψε μετά το τέλος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 22.00

Με εμπειρία και διακρίσεις από παλαιότερους αγώνες υπεραποστάσεων, ο Φώτης Ζησιμόπουλος εκπροσωπεί την Ελλάδα μαζί με άλλους αθλητές και φυσικά κάνει περήφανο το Αγρίνιο.

Δείτε φωτογραφίες του Αγρινιώτη δρομέα από αγώνες μεγάλων αποστάσεων και στιγμές από τις μεγάλες του διακρίσεις :


Οι πληροφορίες για τον αγώνα


Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως


Οι δρομείς τρέχουν την απόσταση 246 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη ακολουθώντας τα βήματα του Φειδιππίδη ο οποίος το 490 π.Χ. κάλυψε την απόσταση για να ζητήσει βοήθεια από τους Σπαρτιάτες στον πόλεμο των Ελλήνων ενάντια στους εισβολείς από την Περσία.

Ο τερματισμός γίνεται μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και όλοι οι τερματίζοντες αθλητές στεφανώνονται με ένα στεφάνι ελιάς και τους προσφέρεται ένα κύπελο με νερό από τον Ευρώτα, περίπου όπως τιμούνταν οι Ολυμπιονίκες στα αρχαία χρόνια.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement