Ad Code

Responsive Advertisement

Ξαφνικά αμερικανικό χτύπημα στο εμβόλιο της Pfizer - Όσοι έχουν εμβολιασθεί με Moderna είναι 60% πιο προστατευμένοι απέναντι στη Delta



Σε προηγούμενη ανάρτησή μας υπογραμμίζαμε τις αποχρώσεις ενδείξεις για την προσπάθεια “διαφοροποίησης” του Ugur Sahin της BionTech από τον εταίρο του την Pfizer και επίσης την διαφαινόμενη απροθυμία του Τούρκου επιστήμονα να μπει σε ένα ράλι παραγωγής νέων εμβολίων.

Μόλις πρόσφατα ο Sahin είχε δηλώσει ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα για την παρασκευή εμβολίου ειδικά για τη μετάλλαξη Delta μια και το ήδη υπάρχον εμβόλιο της Pfizer την αντιμετωπίζει αποτελεσματικά.

Μάλιστα ο ίδιος απέφυγε να συστήσει την εντισχυτική δόση και την άφησε στη διακριτική ευχέρεια των κυβερνήσεων.

Κατά κάποιο τρόπο είπε νίπτω τας χείρας μου. Ο επιστήμονας Ugur Sahin έχει προφανώς τους λόγους του.

Και να λοιπόν που εμφανίζεται Αμερικανική μελέτη η οποία εν μέσω μετάλλαξης Delta αδειάζει το εμβόλιο της Pfizer υποστηρίζοντας ότι το εμβόλιο της Moderna είναι 60% πιο αποτελεσματικό από το αντίστοιχο της Pfizer στη πρόληψη της Delta.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ-παρότι πρόσφατα παρήγγειλε και εκατομμύρια εμβόλια της Moderrna-έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό του με Pfizer, όπως επίσης και μεγάλο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού έχει κάνει το εμβόλιο της Pfizer.

H μελέτη είναι σίγουρα ένα χτύπημα στο εμβόλιο των BionTech/Pfizer.

Πάμε να δούμε τη μελέτη σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Associated Press και The Times of Israel

USA study. Το εμβόλιο της Moderna είναι πολύ καλύτερο από το αντίστοιχο της Pfizer στην πρόληψη της μόλυνσης από τη Delta

Η έρευνα της Mayo Clinic διαπιστώνει ότι ότι η αποτελεσματικότητα και των δύο εμβολίων έχει μειωθεί αλλά η πτώση της Pfizer ήταν πολύ πιο απότομη. Και τα δύο παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά ενάντια σε σοβαρές ασθένειες

Το εμβόλιο της Moderna για τον κορωνοϊό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στην απόκρουση της παραλλαγής Delta του ιού από τον εμβολιασμό του Pfizer-BioNTech, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ από την Mayo Clinic.

Η μελέτη που ανέβηκε στο medRxiv πριν από την αξιολόγηση από ομότιμους αυτήν την εβδομάδα διαπίστωσε ότι ενώ και τα δύο εμβόλια ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά (περίπου στο 90 %) στην πρόληψη της μόλυνσης έως τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που μπήκε στο παιγνίδι η Delta η αποτελεσματικότητα και των δύο εμβολίων είχε μειωθεί.

Ωστόσο, το ένα εκ των δύο εξακολουθεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το άλλo: Eνώ η αποτελεσματικότητα της Moderna μειώθηκε στο 76%, η αποτελεσματικότηα του εμβολίου της  Pfizer μειώθηκε στο 42%.

Η μελέτη διεξήχθη σε περισσότερους από 50.000 ασθενείς.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν η πτώση της αποτελεσματικότητας είναι αποτέλεσμα της ικανότητας της Delta να παρακάμπτει το εμβόλιο, ή της διάβρωσης της προστασίας που προσφέρεται με την πάροδο του χρόνου ή ενός συνδυασμού και των δύο παραγόντων.

Το Ισραήλ, το οποίο έχει εμβολιάσει τον πληθυσμό του σχεδόν αποκλειστικά με το εμβόλιο Pfizer, χορηγεί σήμερα τρίτες δόσεις σε ενήλικες άνω των 60 ετών με την ελπίδα να αυξήσει την προστασία.

Σύμφωνα με έναν κορυφαίο εμπειρογνώμονα την Τρίτη, αυτή η προσπάθεια μπορεί (!) να αποφέρει καρπούς. Μπορεί και όχι!

Η μελέτη της Mayo Clinic διαπίστωσε ότι σε πολλές πολιτείες, εκείνοι που εμβολιάστηκαν με Pfizer είχαν διπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν παρά το εμβόλιο, σε σύγκριση με τη Moderna.

«Στη Florida, η οποία βιώνει σήμερα τη μεγαλύτερη αύξηση του COVID-19, ο κίνδυνος μόλυνσης τον Ιούλιο μετά τον πλήρη εμβολιασμό με mRNA-1273 (το πλάνο Moderna) ήταν περίπου 60% χαμηλότερος από ό, τι μετά τον πλήρη εμβολιασμό με BNT1 62b2 (Pfizer),” διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Ωστόσο, και τα δύο εμβόλια φάνηκε να παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά (πάνω από 90%) στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «η μελέτη μας υπογραμμίζει ότι ενώ και τα δύο εμβόλια mRNA COVID-19 προστατεύουν ισχυρά από τη μόλυνση και τις σοβαρές ασθένειες, είναι δικαιολογημένη η περαιτέρω αξιολόγηση των μηχανισμών που διέπουν τις διαφορές στην αποτελεσματικότητά τους, όπως τα δοσολογικά σχήματα και η σύνθεση του εμβολίου».


Το Ισραήλ βασίστηκε κυρίως στο εμβόλιο της Pfizer για να εμβολιάσει τον πληθυσμό του, αλλά έχει επίσης αγοράσει εκατομμύρια δόσεις της έκδοσης Moderna.

Και οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν επί του παρόντος ενισχυτικά πλάνα που θα στοχεύουν σε νεότερες παραλλαγές όπως η Delta, αλλά αυτά θα χρειαστούν πολλούς ακόμη μήνες για να φτάσουν στην αγορά και όταν φθάσουν μπορεί να έχει επικρατήσει κάποια άλλη καλοχτενισμένη μετάλλαξη.

Το εμβόλιο COVID-19 είναι το μόνο εμπορικά εγκεκριμένο προϊόν της Moderna. Αναπτύσσει επίσης πολλά εμβόλια που στοχεύουν στην προστασία από τη γρίπη, τον Ζίκα και τον HIV μεταξύ άλλων ιών. Όλα αυτά βρίσκονται σε αρχικά στάδια κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρίας.

Η εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε για να εμπορευματοποιήσει την τεχνολογία εμβολίων mRNA, δήλωσε ότι είχε σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος το τελευταίο έτος, από 930 εργαζόμενους σε περίπου 1.800. Ανέφερε συνολικά έσοδα 4,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στο εμβόλιο και ορισμένες επιχορηγήσεις.

Το Associated Press συνέβαλε σε αυτό το ρεπορτάζ.

kourdistoportocali.com

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement