Ad Code

Responsive Advertisement

Δραματικό μήνυμα του δημάρχου Ιστιαίας μέσω του OPEN: "Ο Δήμος περιμένει να ζήσει το ολοκαύτωμα του"


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια με τους κατοίκους να περνάνε ακόμη ένα εφιαλτικό βράδυ. Νωρίς τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Αυγούστου, ήταν κυκλωμένο από τις φλόγες το χωριό Ελληνικά. 

Ο δήμαρχος της Ιστιαίας Γιάννης Γκόντζιας έστειλε μέσω της τηλεόρασης του OPEN δραματικό μήνυμα λέγοντας πως «σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας».

Φωτιά Εύβοια: «Δεν έχει σβήσει ούτε ένα μέτωπο!»


«Η ημέρα του ολοκαυτώματος δεν είναι καλή. Σήμερα περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ολοκαύτωμά μας. Είμαστε μόνοι μας! Με καλούν οι πρόεδροι των κοινοτήτων και μου λένε πως “με δύο ρίψεις σώζω το χωριό μου”», είπε ο δήμαρχος Ιστιαίας και συνέχισε:

«Το μόνο που γνωρίζει η Πυροσβεστική είναι να μας στέλνει γελοία μηνύματα σύστασης στο Δήμαρχο για να εκκενώσουμε οικισμούς. Τα χωριά καίγονται. Τα χωριά τα σώζουν οι κάτοικοι με τη δική τους αυτοθυσία. Πρέπει να σηκωθούν τώρα τα εναέρια μέσα. Να σωθεί ο τόπος μας! Είναι ντροπή για την πολιτεία αυτό που συμβαίνει! Δεν έχουμε σβήσει ούτε ένα μέτωπο. Περιμένουμε να φτάσει στη θάλασσα για να πούμε ότι “τελείωσε και αυτό”. Χτες πέταξαν μισή μέρα τα εναέρια μέσα και μετριάσαμε την κατάσταση. Δεν διατίθεται ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα ανα χωριό!»

Ο ίδιος είπε πως οι φλόγες πλησιάζουν χωριά γύρω από την Ιστιαία και επεσήμανε πως το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε όλο το νότιο μέτωπο και «κινείται προς τα βόρεια και σαρώνει τα πάντα».

Οι ευθύνες βέβαια του συγκεκριμένου Δημάρχου είναι μεγάλες γιατί χθες, ενώ Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες και κάτοικοι ζητούσαν μετ' επιτάσεως εναέρια μέσα εκείνος έβγαινε και διαβεβαίωνε πως πετάνε τα εναέρια μέσα και η Ιστιαία ΔΕΝ κινδυνεύει...!

Ακούστε τον: 


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement