Ad Code

Responsive Advertisement

Φωτιές στην Αττική: Οι προφητικές δηλώσεις για την "πυριτιδαποθήκη" στην Ιπποκράτειο Πολιτεία - Συγκλονιστικό βίντεο


Κάτοικοι, πυροσβέστες, και ειδικοί προειδοποιούσαν από το 2018 - Αποκαλούσαν την Ιπποκράτειο Πολιτεία "Μάτι της Πάρνηθας".

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που απεικονίζει την περιοχή της Ιπποκράτειου Πολιτείας πριν το πέρασμα της καταστροφικής φωτιάς στην Αττική που έκαψε χιλιάδες στρέμματα πρασίνου.

Το UpStories συγκέντρωσε μαρτυρίες και προειδοποιήσεις κατοίκων και πυροσβεστών για τον κίνδυνο να μετατραπεί η συγκεκριμένη περιοχή σε ένα νέο "Μάτι της Πάρνηθας". Από το 2018, ειδικοί έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την πιθανότητας μιας πυρκαγιάς η οποία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία λόγω της έλλειψης αντιπυρικών ζωνών και τη δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.


Τα πλάνα δείχνουν ότι ουσιαστικά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία πεύκα και σπίτια είναι ένα, με πολλούς δρόμους να καταλήγουν σε αδιέξοδο, με οδούς που λειτουργούσαν ως λαβύρινθοι ακόμη και για τους 1.200 κατοίκους και με μόλις τρεις εξόδους διαφυγής.

Η μέρα που ξημέρωσε σήμερα στην Αττική είναι καλύτερη από τη χθεσινή, την ώρα που ο εφιάλτης συνεχίζεται στην Εύβοια, ενώ πολύ δύσκολη νύχτα ήταν και για την Ηλεία και σε εξέλιξη είναι ακόμα τα μεγάλα μέτωπα στη Μεσσηνία και την Ανατολική Μάνη.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement