Ad Code

Responsive Advertisement

Αυτοί οι ηλικιωμένοι φεύγοντας πήραν και το σκυλάκι τους - Εσύ γιατί έφυγες και το άφησες δεμένο στο έλεος της φωτιάς;


Για έβδομη συνεχόμενη μέρα μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια και, μία φωτογραφία έχει κάνει από την Κυριακή, 8 Αυγούστου, το γύρο του διαδικτύου. Το ηλικιωμένο ζευγάρι των πυρόπληκτων, ο 89χρονος κύριος Γιώργος και η 87χρονη κυρία Παρισσώ πέρασαν το βράδυ στο φέρι μποτ, στο οποίο έχουν καταφύγει δεκάδες άνθρωποι, στο Πευκί, ώστε να εκκενώσουν το χωριό, αν πλησιάσει απειλητικά η φωτιά.

«Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021», είναι η περιγραφή της φωτογραφίας από τον φωτογράφο, Κώστα Τσιρώνη, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η φωτιά έφτασε στην περιοχή τους το απόγευμα της Κυριακής, καίγοντας σπίτια και αναγκάζοντας τους κατοίκους να μεταφερθούν προς την παραλία, από όπου αποχώρησαν με φέρι μποτ.

Όσοι έμειναν πίσω για να δώσουν μάχη με τις φλόγες που απειλούσαν τις περιουσίες τους, αλλά και οι κατάκοιτοι και ηλικιωμένοι που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν διανυκτέρευσαν στο καράβι που βρίσκεται στην παραλία και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να πλεύσει.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement