Ad Code

Responsive Advertisement

Φωτιά Εύβοια: Δραματικές εκκλήσεις κατοίκων και τοπικών Αρχών - «Καλπάζουν» προς Ιστιαία οι φλόγες



Εφιαλτικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας καθώς το ένα από τα τρία μέτωπα της γιγαντιαίας φωτιάς που κατακαίει τις τελευταίες ημέρες το νησί κατευθύνεται με αστραπιαία ταχύτητα προς την πόλη της Ιστιαίας και προς τα γύρω χωριά. Περιφέρεια και κάτοικοι απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για αποστολή εναέριων μέσων ώστε να αντιμετωπιστεί η φωτιά.

«Η Εύβοια εκπέμπει SOS»


Μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, έκανε λόγο για αγωνιώδεις κραυγές προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για επίγεια και εναέρια μέσα, τα οποία όπως είπε «δεν ήρθαν».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δυστυχώς η φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή της Λίμνης συνέπεσε με την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη και όλα τα άλλα συμβάντα. Δυστυχώς δεν ήρθαν τα [πυροσβεστικά] μέσα και επεκτάθηκε σε αυτή την πολύ μεγάλη έκταση και αυτή τη στιγμή δύο δήμοι βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς έχουμε εκατοντάδες καμένα σπίτια, περισσότερα από 300.000 στρέμματα καμένης γης και επιχειρήσεις που κάηκαν. Τα πράγματα είναι απελπιστικά και σήμερα αντιμετωπίζουμε τα δύο μεγάλα μέτωπα».

Ο αντιπεφερειάρχης σχετικά με τις εκκλήσεις κατοίκων είπε πως «κάναμε όλε αυτές τις ημέρες προληπτικές επιχειρήσεις εκκενώσεων και το ίδιο θα κάνουμε και όπου χρειαστεί. Είναι ακραίες οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε».

Τόνισε πως υπάρχει κίνδυνος για χωριά γύρω από την Ιστιαία και υπογράμμισε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολη η εκκένωση μιας πόλης όπως η Ιστιαία. Θα πρέπει να προστατέψουμε την Ιστιαία. Γι αυτό και η έκκληση για εναέρια μέσα από την Πολιτική Προστασία. (…) Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, γιατί χωρίς επίγειες και εναέριες δυνάμεις, τα πράγματα δεν κυλούν ομαλά. Το μεγάλο μέτωπο αυτή τη στιγμή, είναι προς τον Άγιο Προκόπιο και που θα φτάσει προς τον Ευβοϊκό σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά του, έχουμε την περιοχή των Βασιλικών η οποία επίσης είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Η Εύβοια εκπέμπει SOS και φοβόμαστε τι ακολουθεί τις επόμενες ημέρες».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement