Ad Code

Responsive Advertisement

Στα πλοία και στα νησιά γίνεται του "the benefit of the doubt" που λένε και εις Αμέρικα



Γράφω αποφορτισμένος. Έχουν περάσει 12 ώρες από την επιστροφή μου από την Αμοργό και θέλω να περιγράψω ακριβώς την κατάσταση όπως την έζησα, μια κατάσταση διαφορετική από τις κυβερνητικές δηλώσεις και παρουσιάσεις. 

Μία περιγραφή που σκοπό έχω να στείλω (μια και δεν γνωρίζω πως κοινοποιείς παράλληλα) τόσο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, στο υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και στο Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ως άμεσα εμπλεκόμενους.
 
Αναχώρηση για Αμοργό με Blue Star Naxos το Σάββατο 17/7. ΔΥΟ μέρες μόνο μετά την απόφαση του Υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη ότι το Λιμενικό Σώμα αναλαμβάνει από την Πέμπτη 15/7 τους ελέγχους για την επιβίβαση στα πλοία. Τα mail και τα sms βροχή την προηγούμενη, «να είστε 1:30 ώρα πριν την αναχώρηση στο λιμάνι για τον έλεγχο των εγγράφων». Από τις 5 το πρωί εκεί. 

Το πλοίο αναχωρούσε στις 6:45. Αρχή επιβίβασης στις 5:15 ακριβώς. Άνθρωπος του λιμενικού ΠΟΥΘΕΝΑ. Έλεγχος των αποδεικτικών εμβολιασμού, αρνητικών τεστ και των λοιπών σχετικών εγγράφων, ΚΑΝΕΝΑΣ. Τσεκάρισμα μόνο του εισιτηρίου. Ανεβαίνουμε. Σαλόνι διακεκριμένης θέσης. 

Ο υπάλληλος μας ενημερώνει ότι θα έχει πολύ κόσμο γι’ αυτό να μην απλωνόμαστε. Τελικά η κατάσταση δεν ήταν και τόσο τραγική. Στην οικονομική θέση όμως και στο κατάστρωμα ο ένας πάνω στον άλλο. Μάσκα;;; Κατά βούληση. Κάποια στιγμή μετά την Νάξο (το πλοίο έκανε το δρομολόγιο Πάρος, Νάξος, Δονούσα, Αμοργός, Αστυπάλαια) εμφανίστηκε ένας αξιωματικός και επιθεώρησε τη χρήση μάσκας. Αυτοί που δεν την φορούσαν την έβγαλαν με το που έφυγε από το χώρο.

Παραμονή στην Αμοργό: Χρήση μάσκας από υπαλλήλους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε πολύ μικρό βαθμό. Είτε δεν την φορούσαν καθόλου, είτε κάλυπτε το πιγούνι. Σε δύο μαγαζιά της χώρας υπήρχε η σχετική ένδειξη για covid free χώρο. Υποτίθεται ότι σε τέτοιους χώρους πρέπει να γίνεται το σχετικό σκανάρισμα από το app που διαφημίστηκε μεγαλοπρεπώς την προηγούμενη εβδομάδα. Χα χα χα ας γελάσω κατσαρά. Το αυτοκόλλητο στη μόστρα να υπάρχει και είμαστε οκ. 

Παράλληλα το νησί έχει διαφημιστεί ως ασφαλής προορισμός για την σχεδόν πλήρη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού του. Μειδιώ. Από συζητήσεις που έκανα με τα (ευγενικά) παιδιά που δούλευαν σε τουριστικές επιχειρήσεις η μεγάλη πλειοψηφία (όλοι αλλά οκ ας δώσω the benefit of the doubt που λένε και εις Αμέρικα) είχαν έρθει από Αθήνα και Θεσσαλονίκη να δουλέψουν σεζόν και ήταν ανεμβολίαστοι. Στα δε καραβάκια για τις παραλίες οι μάσκες μάλλον θεωρούνται αξεσουάρ των χέστηδων!

Αναχώρηση από Αμοργό (χθες 22/7) με SeaJet (ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή). Ένας λιμενικός κάνει υποτυπώδεις ελέγχους των εγγράφων. Στο πλοίο, ιδίως από Σαντορίνη για Μήλο (κάναμε και το γύρο του Αιγαίου με 7 μποφόρ τρομάρα μας) ο ένας πάνω στον άλλο. 

Πως είπατε 80% πληρότητα;;; 
Χρήση προστατευτικής μάσκας;; 

Αστειότητες. 

Έπρεπε να μαλώσω με κάτι Αμερικάνους που μου έλεγαν ότι είναι αρνητικοί (στα μέζεα μου ρε φίλε) να πάω στους υπεύθυνους να διαμαρτυρηθώ για να έρθει ένας τραμπαρίφας υπάλληλος να κάνει συστάσεις με ακάλυπτη την μύτη και να του τι λέει ο Αμερικάνος!

Ένα τεράστιο αι σιχτίρ πλανιέται πάνω από την ελληνική ακτοπλοϊα και την πολιτική ηγεσία της.

Αυτά εν ολίγοις. Το γεγονός ότι για 4,5 χρόνια είχαμε μία φαιδρή διακυβέρνηση και σήμερα μία ακόμα φαιδρότερη αντιπολίτευση, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανεχόμαστε το σεριφισμό του Χαρδαλιά, τις φιοριτούρες του Πλακιωτάκη και τις φαιδρότητες του Άδωνη. 

Γιατί εν τέλει κύριε Μητσοτάκη πόση μπαλάτζα μπορεί να κρατήσει ένας Πιερρακάκης στις γελοιότητες των υπολοίπων. Θα ήταν πιο μπεσαλίδικο να λέγατε ότι ο τουρισμός και τα πάντα θα δουλεύουν κανονικά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Φωτογραφία: Σήμερα από το εμβολιαστικό κέντρο του Ελληνικού που πήγα την κόρη μου για την πρώτη δόση της. Πούλμαν με υπαλλήλους της Norwegian Cruise Lines, κυρίως Φιλιππινέζους αλλά και Έλληνες, που τους έφερναν (όλοι φορώντας μάσκες, γάντια και κρατώντας μπουκάλι αντισηπτικό) για εμβολιασμό. Έτσι προμοτάρεις ασφαλή τουρισμό κύριε Θεοχάρη, κύριε Χαρδαλιά και εν τέλει κύριε Μητσοτάκη!



Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement