Ad Code

Responsive Advertisement

Taharrush Gamea: O τρόμος της ομαδικής κακοποίησης ΒΙΝΤΕΟ


Στα αραβικά ονομάζεται taharrush gameâ και είναι ο εφιάλτης που έζησαν εκατοντάδες γυναίκες το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Κολωνίας.

Η έκφραση και η πρακτική ήταν άγνωστη στην Ευρώπη έως πρόσφατα. Η ομαδική σεξουαλική κακοποίηση μέσα στο πλήθος - μια «αραβική» πρακτική – ήδη προκαλεί τρόμο στη Γερμανία.

Στα αραβικά ονομάζεται taharrush gameâ και είναι ο εφιάλτης που έζησαν εκατοντάδες γυναίκες το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Κολωνίας, αλλά όχι μόνο εκεί.

Ο κλοιός που σφίγγει χωρίς να τον καταλάβεις


Σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο γύρω από την γυναίκα, έναν κύκλο μέσα στον οποίο «συνεργάζονται» στην σεξουαλική κακοποίηση και αλληλοκαλύπτονται

Σύμφωνα με την πρακτική, που έχει ακολουθηθεί σε χώρες όπως η Αίγυπτος, το taharrush gameâ είναι η ομαδική σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, συνήθως με βίαιες χειρονομίες.

Οι γυναίκες χωρίς να το καταλάβουν βρίσκονται περικυκλωμένες από μια μεγάλη ομάδα ανδρών, οι οποίοι σχηματίζουν έναν μεγάλο κύκλο γύρω από την γυναίκα, έναν κύκλο μέσα στον οποίο «συνεργάζονται» στην σεξουαλική κακοποίηση και αλληλοκαλύπτονται. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά οι δράστες προβαίνουν σε αυτού του είδους της σεξουαλικές επιθέσεις σε μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Οσοι βρίσκοναι έξω από αυτόν τον κύκλο έχουν την εντύπωση ότι μέσα σε αυτόν έχει ξεσπάσει ένας καυγάς αλλά όχι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ομαδική σεξουαλική κακοποίηση μιας γυναίκας.
Επιθέσεις μπροστά στην κάμερα

Πριν καν καταλάβω τι έχει συμβεί, άρχισα να νιώθω χέρια να με χουφτώνουν στο στήθος και στα γεννητικά όργανα

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με το taharrush gameâ το 2011 όταν η Λάρα Λόγκαν απεσταλμένη του αμερικανικού δικτύου CBS έπεσε θύμα άγριου ομαδικού βιασμού και ξυλοδαρμού από τον όχλο στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, στις μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον του τότε προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. «Πριν καν καταλάβω τι έχει συμβεί, άρχισα να νιώθω χέρια να με χουφτώνουν στο στήθος και στα γεννητικά όργανα. Δεν γινόταν από έναν. Πρώτα είναι ένα, μετά ένας άλλος και μετά άλλος κι άλλος. Ούρλιαζα νομίζοντας ότι θα σταματήσουν. Αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο. Εξελίχθηκε σε φρενήρη επίθεση.» είχε περιγράψει η Λόγκαν στην εκπομπή 60 minutes του CBS. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για εκείνη όταν ένας από το πλήθος φώναξε ότι ήταν Ισραηλινή. Την ξεγύμνωσαν και άρχισαν αν την φωτογραφίζουν με τα κινητά τηλέφωνά τους.

Η μαρτυρία της Λάρα Λόγκαν στο CBS


Ενα χρόνο μετά, η βρετανίδα δημοσιογράφος Νατάσα Σμιθ κακοποιήθηκε και ξεγυμνώθηκε μέσα στο πλήθος. Η ίδια είχε περιγράψει ότι στην αρχή όλα ήταν διαφορετικά καθώς γύρω της επικρατούσε μια ατμόσφαιρα χαράς και πανηγυρισμών, για την διαδήλωση υποτίθεται.

«Το μόνο που μπορούσα να δω ήταν κάτι πονηρές φάτσες που με κοιτούσαν και με έσπρωχναν ο ένας στον άλλο σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας το οποίο το μοιράζονταν πεινασμένα λιοντάρια. Με χούφτωναν όλο και με μεγαλύτερη δύναμη και επιθετικότητα.» Η Νατάσα Σμιθ κατάφερε να γλιτώσει από την αγέλη των αγριμιών με την βοήθεια ενός φίλου της ο οποίος την απομάκρυνε από τον όχλο και την έντυσε πρόχειρα με μια μπούρκα.

Η κακοποίηση της Sonia Dridi


Την ίδια χρονιά θύμα του taharrush gameâ έπεσε και δημοσιογράφος της France 24 Sonia Dridi και μάλιστα σε απευθείας σύνδεση. Πίσω της βρίσκονταν μια ομάδα ανδρών που πόζαραν την στιγμή που η γυνάικα έδινε την ανταπόκρισή της από την πλατεία Ταχρίρ.

Ξαφνικά οι άνδρες άρχισαν να πλησιάζουν την γυναίκα και να την σπρώχνουν δήθεν τυχαία, απομακρύνοντάς την από την κάμερα. Η γυναίκα βρέθηκε κυκλωμένη από τον όχλο χωρίς την δυνατότητα να ξεφύγει. Γλυτωσε τον βιασμό χάρη σε έναν συνάδελφό της, ο οποίος κατάφερε να την αποσπάσει από την αγέλη των βιαστών της.

Το 2013 ακόμη μια δημοσιογράφος, από την Ολλανδία αυτή τη φορά, κακοποιήθηκε σεξουαλικά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο μέσα σε ένα ασφυκτικό κλοιό ανδρών από τον οποίο ήταν αδύνατο να ξεφύγει. Το βίντεο της επίθεσης είχε προκαλέσει ανατριχίλα στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Στην Κολωνία, η διαμάχη ανάμεσα στην τοπική κυβέρνηση και την αστυνομία σχετικώς με τις ευθύνες για το όργιο σεξουαλικής βίας το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς συνεχίζεται.

Ο τοπικός υπουργός εσωτερικών Ραλφ Γέγκερ κατηγόρησε την αστυνομία ότι δεν πήρε μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών εκείνο το βράδυ, αφήνοντας ουσιαστικά το κέντρο της πόλης χωρίς περιπολίες. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σχεδόν το σύνολο των υπόπτων για τις επιθέσεις είναι άτομα ξένης καταγωγής, κυρίως αιτούντες άσυλο που έφθασαν τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement