Ad Code

Responsive Advertisement

Η Τουρκία ετοιμάζεται για πόλεμο: Τουρκικές ασκήσεις απόβασης σε Αιγαίο Πέλαγος και Μεσόγειο


Καθίσταται πλέον εμφανές ότι με τον υποτιθέμενο διάλογο με την Ελλάδα και τις διερευνητικές επαφές, η Τουρκία απλώς κερδίζει χρόνο και αποκρύπτει τις πραγματικές τους προθέσεις.

Εδώ και μήνες, στο newsbreak.gr προειδοποιούμε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο. Και δεν πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις αναφορικά με τις προθέσεις της.

Οι συνεχείς ασκήσεις διέλευσης του Έβρου, οι συνεχείς ασκήσεις με σενάριο απόβασης σε νησί του Αιγαίου, δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Αλίμονο λοιπόν σε όποιον δεν το καταλαβαίνει, ντροπή για όσους προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις προθέσεις της Τουρκίας. Ειδικά οι τελευταίοι θα πρέπει να απολογηθούν, για τα κίνητρα με τα οποία αλλοιώνουν την πραγματικότητα υπέρ της φασιστικής Τουρκίας.

Η Τουρκία μάλιστα κλιμακώνει την στρατιωτική της προετοιμασία, κάνοντας την μεγαλύτερη άσκηση με σενάριο απόβασης στο Αιγαίο, που έχει διεξάγει ποτέ. Και ακόμα θέλουμε από δημοσίευμα ουκρανικού μέσου που ασχολείται με θέματα άμυνας.

Να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει συνάψει με την Τουρκία ευρύτατη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας παράτα γεγονός ότι η Ελλάδα έχει θυσιάσει τις σχέσεις της με την Ρωσία προκειμένου να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας!

Το 

Τι αποκαλύπτει το ουκρανικό δημοσίευμα


Το τουρκικό ναυτικό λοιπόν διεξήγαγε τη μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία των ασκήσεων που φέρουν την ονομασία Ντενίζ Κουρντού -2021 από τις 25 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, γράφουν τα ουκρανικά «Αμυντικά Νέα».

Σε αυτό το πλαίσιο ασκήσεων το τουρκικό ναυτικό δοκίμασε μη επανδρωμένα συστήματα πλοήγησης καθώς και «κλασικά» πολεμικά πλοία.

Στην άσκηση του τουρκικού ναυτικού έλαβαν μέρος 132 πλοία επιφανείας, 10 υποβρύχια, 43 αεροσκάφη, 28 ελικόπτερα και 14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη με συνολικά 25,5 χιλιάδες στρατιώτες.

Η τοποθέτηση των S-400 έχει σαφή στόχευση για χρήση τους σε ελληνο-τουρκική σύρραξη

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για να εδραιώσει την ηγεμονία της στην Ανατολική Μεσόγειο».


Οι ασκήσεις Denizkurdu-2021 πραγματοποιήθηκαν σε τρία στάδια. Το πρώτο είναι η προετοιμασία σχηματισμών πλοίων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων στη θάλασσα και την εκπαίδευση των ακτοφυλακών, στο πλαίσιο των οποίων δρομολογήθηκαν μη επανδρωμένα σκάφη ULAQ.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο έλεγχος της δρομολόγησης των ULAQ πραγματοποιήθηκε από έναν κινητό παράκτιο σταθμό ελέγχου, ο οποίος συγκεκριμένα φωτίζει τον στόχο με μια δέσμη λέιζερ πριν από την πυροδότηση.

Τώρα η ιδέα της «Γαλάζιας Πατρίδας» (επεκτατισμός στην ελληνική επικράτεια) μπορεί να βασίζεται στις δυνατότητες των Τούρκων πεζοναυτών.

Το επόμενο στάδιο ήταν ένα «σενάριο κρίσης» που διήρκεσε τέσσερις ημέρες και περιελάμβανε πραγματικά πυρά και επιχειρήσεις αποβάσεων στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος.Το τελικό στάδιο – τα πλοία του τουρκικού ναυτικού πραγματοποίησαν «επισκέψεις ευγένειας» σε λιμάνια στην ακτή του Αιγαίου και στη Μεσόγειο της Τουρκίας.

Μετάφραση του δημοσιεύματος: The Hellenic Information Team
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement