Ad Code

Responsive Advertisement

Τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Λέσβου


Στα λόγια ο Ερντογάν το παίζει καλός νατοϊκός εταίρος και συμφωνεί για "ήσυχο" καλοκαίρι και στην πράξη παίζει παιχνίδια πολέμου στο Αιγαίο!

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, οι Τούρκοι ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας στο Αιγαίο, παρενοχλώντας ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος με πλοίο που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα και από την Ελλάδα!

Το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, όταν το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε σκάφος της λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει μικρές υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το περιπολικό σκάφος του εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους τους πληρώματος. Έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη διενεργεί το Λιμενικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, το τουρκικό σκάφος παρελήφθη τον Απρίλιο 2021 και είναι ένα εκ των έξι που χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε. Είναι τουλάχιστον προκλητικό για τον Ελληνα πολίτη να διαπιστώνει πως τα χρήματα που δίνει η Ένωση για την προστασία των ανατολικών συνόρων της από τις ορδές των παράνομων μεταναστών στρέφονται τελικά κατά της ίδιας!

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο France 24, εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη συμφωνίας με την Τουρκία σε ένα κοινό πλαίσιο για τη διαχείριση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχειριστούμε τις διαφορές μας χωρίς να καταφύγουμε σε κλιμάκωση της έντασης και αποφεύγοντας αυτό που συνέβη το περασμένο καλοκαίρι. Και πιστεύω ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Και το πλαίσιο αυτό θα πρέπει να είναι ο σεβασμός όσων προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι γείτονες προέβησαν σε σκοπούμενη σύγκρουση με ελληνικό σκάφος στο συγκεκριμένο σημείο του Αιγαίου. Πριν από περίπου δύο μήνες, κατά τη διάρκεια περιπολίας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, μία τουρκική ακταιωρός χτύπησε, και μάλιστα δύο φορές, στο πρυμναίο τμήμα του το πλοίο ανοικτής θαλάσσης «050 – Αρκοί» του Λιμενικού. Από τη σύγκρουση το ελληνικό σκάφος είχε υποστεί μικρές υλικές ζημιές.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement