Ad Code

Responsive Advertisement

Εκεί που σταματάει η λογική... Σε καραντίνα αλεξιπτωτιστές της 2ης ΜΑΛ που συμμετείχαν στην πολυεθνικής άσκηση «ORION-21»


Τραγικά τα εφαρμοζόμενα μέτρα – Δεν τους επιτρέπουν πρόσβαση σε μοριακό τεστ, τους κρατάνε υπό την απειλή της Στρατονομίας κλεισμένους μέσα σε θαλάμους όπου είναι ο ένας πάνω από τον άλλον, ταλαιπωρημένους και νηστικούς! 

Εκτός αν είναι αυτό φαγητό για έναν άνδρα μετά από 5 ημέρες σκληρής άσκησης...


Μια τραγική κατάσταση περιγράφουν οι αλεξιπτωτιστές της 2ας ΜΑΛ που έλαβαν μέρος στην άσκηση ΟΡΙΩΝ 2021, αναφορικά με τα εφαρμοζόμενα μέτρα για τον κορονοϊό.

Τα στελέχη που έλαβαν μέρος στην άσκηση μεταφέρθηκαν με C-130 από την Ελευσίνα, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον, χωρίς να τηρείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο από αυτά που κατά καιρούς ανακοινώνει το ΓΕΕΘΑ.

Είχαν κάνει όλοι τεστ και έχοντας βγει αρνητικοί επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος για την άσκηση που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα. Μάλλον...Η μονάδα μεταφέρθηκε "στοιβαγμένη" κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, εν μέσω πανδημίας για να ασκηθεί....


Στο αεροσκάφος ωστόσο επιβιβάστηκε και άτομο εκτός της Μονάδας, το οποίο είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως μας αναφέρουν, ενώ όπως εκ των υστέρων έμαθαν, και ένα από τα μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα, αντί να γίνει τεστ και επιστροφή στη μονάδα, αποφασίστηκε ότι τα 50 – 60 περίπου στελέχη που θεωρούνται "στενές" επαφές, θα παραμείνουν σε καραντίνα στη Ρεντίνα, μέχρι την Δευτέρα, αλλά άμα βρεθεί ένα ακόμη κρούσμα θα παραμείνουν άλλες 7 ημέρες!
Το θέμα είναι πως έτσι που είναι στοιβαγμένοι, θέλουν δεν θέλουν θα νοσήσουν... Ήδη έχουν καταγραφεί 2 περιστατικά!

Όπως μας πληροφορούν, δεν έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ, δεν τους έχουν πει ότι θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ, κι έτσι όσοι έχουν ήδη εκδηλώσει συμπτώματα είναι καραντίνα μαζί με όσους δεν έχουν συμπτώματα.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν άτομα που είχαν προγραμματισμένα εμβόλια τα οποία θα πρέπει να ακυρώσουν. 

Σε επικοινωνία τους με τον ΕΟΔΥ, υποστηρίζουν ότι τους πληροφόρησαν πως θα μπορούσαν να μεταφερθούν με λεωφορεία στην βάση τους και να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους, με προοπτική να κάνουν το μοριακό τεστ για να διαπιστώσουν εάν έχουν νοσήσει και χωρίς να χρησιμοποιούν κοινές τουαλέτες και κοινούς διαδρόμους με άτομα που έχουν νοσήσει.

Ωστόσο το αίτημά τους να μεταφερθούν στην Ελευσίνα με λεωφορεία απορρίφθηκε.

Οι πληροφορίες που μας μεταφέρουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους, απέχουν πολύ από τα πρωτόκολλα που θεωρητικά έπρεπε να τηρούνται.

Θα ενδιαφερθεί επιτέλους κάποιος ή τους έχουν μόνο για να βγάζουν φωτογραφίες με τις ρίψεις των κομάντο;


Με πληροφορίες από το armyvoice.gr
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement