Ad Code

Responsive Advertisement

Λασκαρίδης Vs Πλακιωτάκης: Η γελοιότητα των ανθρώπων με ή χωρίς γραβάτα...


«Ο πιο σημαντικός υπουργός παγκοσμίως, με όρους ναυτιλίας» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός με περίσσια αλαζονεία κατά την υποδοχή των δημοσιογράφων στο γραφείο του, επιχειρώντας να σπάσει την αμηχανία που προκάλεσε με την συμπλήρωση «τουλάχιστον με όρους Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

Στη συνέχεια, μη διστάζοντας να τοποθετηθεί εντός των τειχών των αρνητών της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε πως «έχουμε δεσμευτεί να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», σπεύδοντας να συμπληρώσει με το ερώτημα «έχουμε όμως πραγματικές αποδείξεις πως μια τέτοια πολιτική θα έχει θετικές επιπτώσεις;», συμπληρώνοντας «αυτό είναι ερωτηματικό».

Απαξιωτικές ήταν οι απαντήσεις του και για την επίσημη λίστα των συμβούλων από πλευράς Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (IMO), όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για ποιον λόγο όλες οι συμμετοχές που εκπροσωπούν την Ελλάδα στην ειδική επιτροπή περιβάλλοντος του IMO προέρχονται ευθέως από την βιομηχανία της ναυσιπλοΐας, και δεν υπάρχει ούτε ένας από περιβαλλοντικές οργανώσεις ή από την επιστημονική κοινότητα.

«Μιλάμε για τη ναυσιπλοΐα τώρα. Οπότε, δεν κατάλαβα την ερώτηση» αρκείται αρχικά να τους απαντήσει ο υπουργός, με τους δημοσιογράφους να του εξηγούν υπομονετικά πως «το ερώτημα είναι ο μεγάλος διεθνής διάλογος για την κλιματική αλλαγή», και τον Γ. Πλακιωτάκη να συμπληρώνει ακολούθως πως «εννοώ πως αυτή η αντιπροσωπεία εστιάζει σε ναυτιλιακά ζητήματα». Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι τον διορθώνουν και πάλι πως «πρόκειται για την περιβαλλοντική επιτροπή του IMO», με τον ίδιο να συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο, απαντώντας πως «είναι η περιβαλλοντική επιτροπή, αλλά ειδικεύεται σε ναυτιλιακά ζητήματα», καταλήγοντας μάλιστα και στο ειρωνικό ερώτημα «Άρα ποιο είναι το ερώτημα στην πραγματικότητα;».

Ακολούθως, ο υπουργός προχωράει και σε μερικές γενικόλογες παρατηρήσεις για τις ταχύτητες με τις οποίες προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις στον IMO και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν δεχθεί την ερώτηση των δημοσιογράφων για το πόσο ελληνική είναι η ελληνική ναυτιλία. «100% ελληνική» τους απαντά απνευστί ο υπουργός Πλακιωτάκης, με τους δημοσιογράφους να τον καλούν να παρακολουθήσουν μαζί ένα απόσπασμα των δηλώσεων του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη, και τη συνέχεια να εξελίσσεται απολαυστική, αλλά και προσβλητική συνάμα.

Το απόσπασμα των δηλώσεων του εφοπλιστή:


«Αυτό πρέπει να το καταλάβετε καλά. Οι πλοιοκτήτες δεν χρειάζονται την ελληνική κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται το υπουργείο. Δεν χρειάζονται την ΙΜΟ, δεν χρειάζονται τον πρωθυπουργό. Μπορούν να χέσουν πάνω στον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός για αυτούς δεν έχει καμία χρησιμότητα. Γιατί; Γιατί η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει τίποτα που θα κερδίσει ένας πλοιοκτήτης από την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα από την Ελλάδα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία τους είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους είναι με ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία».

Μίλησαν πολλοί εφοπλιστές στους δημοσιογράφους. Ο μόνος αλαζόνας, χωρίς καμία προσωπική επιτυχία, χωρίς κανένα λόγο να θεωρεί τον εαυτό του σημαντικό, με μόνη ιδιότητα αυτή που του χάρισε ο Πρωθυπουργός να υπηρετήσει τον ελληνικό λαό, ήταν ο Πλακιωτάκης. Οι δημοσιογράφοι τον ξεμπρόστιασαν και μπράβο τους. 

Τέτοιους δημοσιογράφους χρειαζόμαστε, για να φανεί η γελοιότητα των ανθρώπων, με ή χωρίς γραβάτα.

Υ.Γ. Μετά το σάλο, και ενώ για δεύτερη μέρα η αφωνία της κυβέρνησης παραμένει εκκωφαντική, ο εφοπλιστής Πάνος Λασκαρίδης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση – δήλωση: ακολούθως:


«Τις τελευταίες δύο ημέρες δημοσιεύθηκαν σε διάφορα social media δηλώσεις μου, παρμένες από άσχετες συζητήσεις που δεν αφορούσαν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση της ναυτιλίας μας και φυσικά ούτε τον Πρωθυπουργό, ούτε τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσεις που έγιναν σε δίκτυο ανεκδιήγητων Πορτογάλων δημοσιογράφων, που τις χρησιμοποίησαν βάναυσα εκτός θέματος και ειρμού.

Οι δηλώσεις αυτές διέρρευσαν από διάφορους παραναυτιλιακούς κύκλους και ο μόνος σκοπός τους είναι να αμαυρώσουν τόσο τη δική μου εικόνα, όσο και να θολώσουν τα νερά στις ενδοναυτιλιακές σχέσεις των παραγόντων της Εμπορικής μας Ναυτιλίας.

Σε ότι αφορά τις δικές μου απόψεις για την ναυτιλία μας και τους θεσμούς της, παραπέμπω σε εκατοντάδες δηλώσεις και ομιλίες μου περί της Ελληνικής Ναυτιλίας που έχουν δημοσιευθεί σε αναρίθμητες συνεντεύξεις μου στον ελληνικό και τον διεθνή τύπο τις τελευταίες δεκαετίες που είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα της Ναυτιλίας μας.

Αυτοί που άκριτα και συκοφαντικά χρησιμοποίησαν αυτές τις συρραφές θα υποστούν φυσικά τα επίχειρα των πράξεων τους.

Σε ότι τέλος αφορά την εκτίμηση και τον σεβασμό μου και προς τον Πρωθυπουργό και προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν, έχουν όλοι στερεά γνώση για το ποιες απόψεις τρέφω για αυτούς, την Ναυτιλία και την Πατρίδα μας».


Κρίμα...  

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement