Ad Code

Responsive Advertisement

Το Μπλούμπεργκ «φωτογραφίζει» Έλληνα υπήκοο ως πράκτορα της KGB


Διδάκτορας στους τομείς των Μαθηματικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών σε πανεπιστήμιο της Ολλανδίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας που αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος της Ryanair, όταν αυτό έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ της Λευκορωσίας προκειμένου οι Αρχές της χώρας να συλλάβουν τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς.

Μετά το δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg που ανέφερε ότι μεταξύ όσων αποβιβάστηκαν -από τρία έως πέντε άτομα- στο Μινσκ βρισκόταν κι Έλληνας επιβάτης, δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ σχετικά με την ταυτότητά τους, με τον CEO της Ryanair μάλιστα να κάνει λόγο για παρουσία πρακτόρων της KGB εντός του αεροπλάνου, τη «σκυτάλη» πήρε το κανάλι Belarus 1 της Λευκορωσίας.

Γράφει συγκεκριμένα:


Τρεις επιπλέον επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Μινσκ

Όταν η πτήση της Ryanair αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ την Κυριακή, τρεις επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο, εκτός από τον δημοσιογράφο, και τη φίλη του. Ένας από τους επιβάτες ήταν Έλληνας και οι άλλοι δύο ήταν Λευκορώσοι, σύμφωνα με ένα άτομο εξοικειωμένο με την έρευνα.

Ο λόγος αποβίβασης αυτών των επιβατών είναι άγνωστος, είπε το άτομο, το οποίο ζήτησε να μην αποκαλύψουμε τα στοιχειά του επειδή η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Πιστεύουμε ότι υπήρχαν και κάποιοι πράκτορες της KGB που αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, νωρίτερα τη Δευτέρα σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το RTE Radio.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο ενημέρωσης, ο άνδρας φέρεται να δήλωσε πως πήρε την πτήση από την Αθήνα για το Βίλνιους με στόχο εκεί να επιβιβαστεί σε άλλη πτήση για να μεταβεί στο Μινσκ όπου βρίσκεται η σύζυγός του.

Δεδομένου ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λευκορωσία, όπως μεταδόθηκε από το κανάλι, άδραξε της ευκαιρίας και αποβιβάστηκε στο Μινσκ.

Μάλιστα, το δίκτυο της Λευκορωσίας φιλοξενεί και δηλώσεις on camera τόσο του Έλληνα όσο και των δύο Λευκορώσων που φέρεται να μην μπήκαν στην πτήση για Λιθουανία.

Σημειώνεται ότι από τους 126 επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί στην πτήση της Ryanair με προορισμό το Βίλνιους, 121 συνέχισαν το ταξίδι έως τον τελικό προορισμό μετά την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ. Οι υπόλοιποι αποβιβάστηκαν στη Λευκορωσία. Οι δύο από τους «απόντες» ήταν ο Προτάσεβιτς και η σύντροφός του, ενώ οι υπόλοιποι τρεις ερευνάται αν ήταν πράκτορες που είχαν την ευθύνη για την ομαλή εξέλιξη της επιχείρησης.
Υπήρχαν πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο;

Πάντως, ο CEO της αεροπορικής εταιρείας, Μάικλ Ο’ Λίρι, εξέφρασε χθες την άποψη πως «υπήρχαν και μερικοί πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο».

Ο επικεφαλής της Ryanair χαρακτήρισε την αναγκαστική προσγείωση ως «αεροπειρατεία που χρηματοδοτήθηκε από το κράτος», σημειώνοντας ότι ήταν η πρώτη τέτοια περίπτωση που αφορούσε μια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία. «Δεν μπορώ να πω πολλά για αυτό, επειδή οι αρχές της ΕΕ και το ΝΑΤΟ το διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Σάιμον Κόβενι, δήλωσε πως πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών αποβιβάσθηκαν από το αεροσκάφος της Ryanair όταν εξαναγκάσθηκε σε προσγείωση στο Μινσκ.

«Πέντε ή έξι άνθρωποι αποβιβάσθηκαν. Μόνο ο ένας συνελήφθη, πράγμα που σημαίνει ότι ήταν άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών» είπε.

Εφόσον ευσταθεί ένα τέτοιο σενάριο, γεννώνται ερωτήματα για την παρουσία των πρακτόρων στην Ελλάδα και την παρακολούθηση του Προτάσεβιτς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λευκορώσος δημοσιογράφος όσο βρισκόταν ακόμα στο «Ελ. Βενιζέλος» φέρεται να επικοινώνησε με συναδέλφους του μέσω της πλατφόρμας που είχε δημιουργήσει στην εφαρμογή Telegram, ενημερώνοντάς τους ότι κάποιο άγνωστο σ’ αυτόν ρωσόφωνο άτομο τον πλησίασε και τον φωτογράφησε.

Εάν η μαρτυρία του ίδιου του δημοσιογράφου θεωρηθεί αξιόπιστη, τότε προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για την παρουσία και δράση ξένων πρακτόρων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η ενδεχόμενη εμπλοκή του Έλληνα στην υπόθεση ερευνάται ήδη από τις αρχές της Λιθουανίας σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Πάντως, την ώρα που το δημοσίευμα του Bloomberg προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την επιχείρηση και την δράση ανθρώπων των μυστικών υπηρεσιών, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης από την άλλη σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open στη Μόσχα Θανάση Αυγερινό μεταδίδουν τα ονόματα των επιβατών αυτών, οι οποίοι μάλιστα μίλησαν και στο τηλεοπτικό δίκτυο Belarus 1 της Λευκορωσίας δηλώνοντας απλοί επιβάτες. Και οι τρεις ισχυρίστηκαν πώς τελικός προορισμός τους ήταν το Μινσκς και θα έφταναν εκεί μέσω Βίλνιους οπότε δεν υπήρχε λόγος να επιβιβαστούν και πάλι στο αεροπλάνο και έμειναν στο Μινσκ.

Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ η πτήση της Ryanair – Έρευνα για το αν υπήρχαν πράκτορες


Στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ βρίσκονται οι επιβάτες της πτήσης της Ryanair, η οποία εξετράπη της πορείας της στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος καταζητείτο στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, 126 επιβάτες έφυγαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Bενιζέλος» με τη συγκεκριμένη πτήση και όταν προσγειώθηκαν εκτάκτως στο Μινσκ συνελήφθησαν ο δημοσιογράφος Ρομάν Προτάσεβιτς και η σύντροφός του.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία ακόμα άτομα των οποίων ο ρόλος ερευνάται, καθώς όταν απογειώθηκε το αεροπλάνο υπήρχαν 121 άτομα. Η ΕΥΠ πραγματοποιεί έρευνα για να εντοπίσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα και τον ρόλο τους, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα ζητήσει από το αεροδρόμιο οπτικοακουστικό υλικό για να δει ακριβώς πού βρισκόταν ο δημοσιογράφος μέσα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ποια άτομα βρίσκονται γύρω του. Παράλληλα θα ζητήσει και τη λίστα των επιβατών της πτήσης, εάν δεν την έχει ήδη.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement