Ad Code

Responsive Advertisement

Προανακριτική για Παππά: Ανοιγμα τραπεζικών λογαριασμών Καλογρίτσα – Χούρι ζητά η Επιτροπή


Το άνοιγμα των λογαριασμών του Χρήστου Καλογρίτσα και του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC συμφερόντων Χούρι, αποφάσισε να ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον Νίκο Παππά.

Στόχος είναι να διερευνηθεί η διαδρομή του χρήματος από το Λονδίνο προς την Τράπεζα Αττικής και το Άμπου Ντάμπι.

Το αίτημα κατατέθηκε από τον εισηγητή της πλειοψηφίας Θάνο Πλεύρη με σκοπό όπως επισημαίνει να επιβεβαιωθούν ή να διαψευσθούν οι μέχρι τώρα καταθέσεις για τη ροή του χρήματος αλλά και το βασικό επιχείρημα του Νίκου Παππά ότι η Τράπεζα της Ελλάδας είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο έμβασμα.

Η Προανακριτική προχώρησε σε ερώτημα προς την Τράπεζα της Ελλάδας για το αν έχει υπάρξει έλεγχος νομιμότητας της προέλευσης του εμβάσματος των τριών εκατ. ευρώ τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως προκαταβολή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως γράφει το protothema.gr, η επιτροπή έστειλε επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας έρευνα για την εγγυητική επιστολή που κατέθεσε η εταιρεία Καλογρίτσας ύψους 3 εκατ. ευρώ καθώς και για την προέλευση των χρημάτων.

Η επιστολή Πλεύρη


Η επιστολή που υπογράφεται από τον εισηγητή της πλειοψηφίας Θανάση Πλεύρη έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Την 29.08.16 εξεδόθη από την ATTIKA BANK εγγυητική επιστολή με αριθμ. LD/069/050/183544-183545 ποσού 3.000.000 ευρώ για λογαριασμό της εταιρίας με την επωνυμία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ Καλογρίτσας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΕ» για συμμετοχή στο διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών. Το ποσό το συγκεκριμένο κατέληξε στο λογαριασμό της ανωτέρω εταιρίας μέσω τρίτης εταιρίας από έμβασμα που έγινε από το εξωτερικό.

Αιτούμαστε


1. Όπως πληροφορηθούμε, εάν το συγκεκριμένο έμβασμα ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητα της προέλευσης του και τη διαδρομή του, καθώς και οι λογαριασμοί που αφορούν στη συγκεκριμένη συναλλαγή και ποια η τύχη του ελέγχου.

2. Όπως πληροφορηθούμε για την ακριβή διαδρομή του ποσού και τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιηθεί, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα όσα έχουν κατατεθεί από μάρτυρες ενόρκως στην Επιτροπή μας για τη συγκεκριμένη διαδρομή του εμβάσματος.

3. Όπως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων Σας ελέγξετε το σύνολο των λογαριασμών που χρησιμοποιηθήκαν για το συγκεκριμένο ποσό και μας ενημερώσετε προς τούτο.

Παρακαλούμε για την άμεση απάντηση Σας

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης Βουλευτής Α Αθηνών ΝΔ.».

Πλέον, η Τράπεζα της Ελλάδας καλείται να διαβιβάσει όλα τα στοιχεία (αριθμούς τροφοδοτών λογαριασμών, ενδιάμεσα πρόσωπα και εταιρείες κ.α.) καθώς και ενδεχόμενες εκθέσεις που είχε συντάξει την επίμαχη περίοδο αναφορικά με την αρτιότητα των συγκεκριμένων συναλλαγών.

Εκτός αυτών, προγραμματίστηκε η εξέταση του κ. Αντώνη Λιανού, συνεργάτη της CCC, την ερχόμενη Πέμπτη και του κ. Χρήστου Καλογρίτσα την ερχόμενη Δευτέρα. Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε με επιστολή του ότι από την Παρασκευή που λήγει η 14ήμερη καραντίνα θα είναι στην διάθεση της επιτροπής.
Θεοδώρα Τζάκρη: Kαλέστε τον Καλογρίτσα

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θεοδώρα Τζάκρη με παρέμβασή της στην Προανακριτική μετά την νέα απουσία του Χρήστου Καλογρίτσα από τις εργασίες της, επεσήμανε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε

Οι βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης την οποία διερευνά η Επιτροπή μας, με βάση τον φάκελο αυτής, είναι οι Καλογρίτσας Χρήστος & Υιός.

Δεν υπάρχουν άλλοι βασικοί μάρτυρες. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέλκυση της διαδικασίας. Αποτελεί στρεψοδικία που στόχο έχει μόνο «να σηκώσει σκόνη» για να καλυφθεί το αποδεδειγμένο πλέον φιάσκο.Επίσης κύριε Πρόεδρε είναι θεσμικός διασυρμός η καταχρηστική επίκληση της πανδημίας του κορωνοϊου από τον μάρτυρα, με την συμπαιγνία μάλιστα του ΕΟΔΥ, που καταλήγει σε γραφικοποίηση της διαδικασίας.

Η λιπομαρτυρία του Καλογρίτσα είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι η συζητούμενη υπόθεση κινήθηκε μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων, με αποκλειστικά πολιτικά και, ιδίως, επικοινωνιακά κίνητρα.

Ουσιαστικά δηλαδή τι μας λέτε σήμερα: «Δεν καταθέτει «ο μάρτυρας του στέμματος» Καλογρίτσας, για λόγους που μόνο εσείς και ο ίδιος γνωρίζουν- και όλοι εμείς οι άλλοι και μαζί με μας το πανελλήνιο μπορούμε να φανταστούμε- και καλείτε να καταθέσουν τρίτοι, άσχετοι, μάρτυρες « εξ ακοής».

Πλέον κύριε Πρόεδρε δεν έχουμε χρεία μαρτύρων για ένα μόνο αδιαμφισβήτητο γεγονός. : το φιάσκο της πρωτοβουλίας της ΝΔ να στήσει αυτή την προανακριτική με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία. Αυτό το φιάσκο βοά από μόνο του. Και δεν χρειάζεται κανέναν μάρτυρα απόδειξης.

Καλέστε τον Καλογρίτσα, δεν έχει κανένα νόημα να καταθέσει άλλος μάρτυρας πριν από αυτόν.»


hellasjournal.com 

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement