Ad Code

Responsive Advertisement

Άφηνουμε τους Τούρκους να αλωνίζουν στη Θράκη...Οργανωμένο σχέδιο οι θρασύτατες δηλώσεις για «τουρκική ομογένεια» από τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σελίμ Κιράν

Δεν σταμάτησε τις προκλήσεις κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Σελίμ Κιράν, ο οποίος, από ό,τι φαίνεται, βρίσκει και τα κάνει.

Ο Tούρκος αξιωματούχος πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσκεψη στη βόρεια Ελλάδα, με επίκεντρο τη Θράκη, και είναι σαφές από τις κινήσεις αλλά και τις δηλώσεις του πως στάλθηκε από τον «σουλτάνο» Ταγίπ Ερντογάν με μοναδικό σκοπό να δείξει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μεταφέρει στο «πεδίο» τις αναθεωρητικές της έναντι της Συνθήκης της Λωζάννης εξαγγελίες.

Ο Σελίμ Κιράν, που λίγες μόνον ώρες αφού η επίσκεψή του ξεκίνησε έκανε πάνω από 10 αναρτήσεις στο twitter, είναι σαφές ότι έχει σκοπό να ανακινήσει ζήτημα τουρκικής μειονότητας, «κουκουλώνοντας» με προκλητικό τρόπο τους μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες με την τουρκική ταυτότητα – σκοπό που υπηρετεί εδώ και χρόνια το τουρκικό προξενείο της περιοχής, με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Φυσικά, οι προκλήσεις δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ο Τούρκος υφυπουργός θέλει ξεκάθαρα να καταστήσει τη χώρα μας «υπόλογη» για δήθεν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της «τουρκικής κοινότητας» Θεσσαλονίκης, ο Κιράν έκανε λόγο για πιέσεις, περιορισμούς στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας αυτών που χαρακτήρισε ως «ανθρώπους μας». Υπογράμμισε μάλιστα πως η Τουρκία είναι «πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους, που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα». Λόγια που με σαφήνεια αντηχούν τις απαράδεκτες δηλώσεις Τσαβούσογλου στη διάρκεια του καβγά του με τον Νίκο Δένδια, τα οποία ξεκάθαρα υποδήλωναν «απειλή» για τη χώρα μας, όπως η «δημοκρατία» σημείωνε τότε.

Δυστυχώς, αυτή τη φορά, η ελληνική απάντηση δεν ήταν εξίσου ξεκάθαρη, με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών να προσπαθούν να «εξηγήσουν» εκ νέου τη Συνθήκη της Λωζάννης, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει τουρκική, αλλά μουσουλμανική μειονότητα -λες και οι Τούρκοι δεν το γνωρίζουν-, και να τηρούν αμυντική στάση έναντι των τουρκικών προκλήσεων, αναφερόμενες στην ευημερία της μουσουλμανικής μειονότητας. «Η μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ευημερεί, αριθμεί περίπου 120.00 κατοίκους, Ελληνες πολίτες. Στην περιοχή αυτή λειτουργούν σήμερα 127 μειονοτικά σχολεία, καθώς και 260 τεμένη» σημειώθηκε από τις ίδιες πηγές. «Οποιαδήποτε προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραποίησης των στοιχείων αυτών, από όπου και αν προέρχεται, είναι αυτονόητα απορριπτέα και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού» κατέληξαν.

Αναρωτιέται, όμως, κανείς για την αποτελεσματικότητα του να εξηγείς πόσα τεμένη έχεις σε αυτούς που μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε τζαμί, ειδικά όταν γνωρίζεις ότι συνεχώς οι προκλήσεις εντείνονται. Δρόμος που ακολουθήθηκε και από τον Σελίμ Κιράν, ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την Κομοτηνή «κεντρική πόλη της τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης». Δεν έμεινε εκεί, αλλά συναντήθηκε στο τουρκικό προξενείο και με τον γνωστό για τη φιλοτουρκική και ανθελληνική προπαγάνδα του ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε. Είχαν προηγηθεί και άλλες συναντήσεις του με «περίεργες» οργανώσεις, που, αν μη τι άλλο, έκαναν ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται περί «ιδιωτικής επίσκεψης», αλλά για οργανωμένο σχέδιο.

Βέβαια, οι τουρκικές προκλήσεις στη Θράκη σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν το τέλος των προκλήσεων αλλού. Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της και στο Αιγαίο, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα το θράσος τους παραλίγο να οδηγήσει σε ναυτικά ατυχήματα. Συγκεκριμένα, σε δύο περιπτώσεις τουρκικά σκάφη με ελιγμούς τους ανοιχτά της Χίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, απείλησαν με σύγκρουση ένα φινλανδικό και ένα σουηδικό σκάφος της FRONTEX.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement