Ad Code

Responsive Advertisement

Είμαστε σε πόλεμο με τους αρνητές της λογικής: Φοιτήτρια κινδυνεύει με αποβολή επειδή δήλωσε ότι… "οι γυναίκες έχουν κόλπο"


Σήμερα, η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτό που είναι πολιτικά σωστό ή όχι είναι πολύ λεπτή. 
Οι δηλώσεις μιας φοιτήτριας στη Σκωτία σχετικά με τις διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών θα μπορούσαν να της στερήσουν ακόμη και την καριέρα της.

Η 29χρονη Λίζα Κεόγκχ κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού σεμιναρίου για θέματα φύλου και Δίκαιο, εξέφρασε επιφυλάξεις για τη συμμετοχή μιας τρανς γυναίκας σε διαγωνισμό μικτών πολεμικών τεχνών και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με πειθαρχικές κυρώσεις από το Πανεπιστήμιό της.

Σύμφωνα με τη γνώμη της φοιτήτριας της νομικής, η τρανσέξουαλ μποξέρ με 32 χρόνια «τεστοστερόνης στο σύστημά της» θα ήταν γενετικά δυνατότερη από μια μέση γυναίκα, οπότε η συμμετοχή της στον αγώνα θα ήταν άδικη.

Τα σχόλια αυτά αποδοκιμάστηκαν από τους συμφοιτητές της, οι οποίοι την κατηγόρησαν ότι ταυτίζει τις γυναίκες με το «αδύναμο φύλο» ενώ η ίδια είναι ένα «τυπικό νεαρό ετεροφυλόφιλο λευκό κορίτσι».
Εξίσου προσβλητικό θεωρήθηκε το σχόλιό του ότι «οι γυναίκες έχουν κόλπο», όπως αναφέρει το βρετανικό «The Post Millenial».

Λίγο αργότερα, η Κεόγκχ άρχισε να λαμβάνει e-mail από ανθρώπους που την κατηγορούσαν για τρανσφοβικά και προσβλητικά σχόλια και πλέον φοβάται ότι θα αποβληθεί από το πανεπιστήμιό της (Abertay University) πριν αποφοιτήσει.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement