Ad Code

Responsive Advertisement

Πήξαμε στους πολιτικούς απατεώνες του: "Ας πάρουμε την εξουσία και βλέπουμε" - Στο μεταξύ κάνουν την μεγάλη ζωή


Αναρωτιέται κανείς σε τι είδους βαθιάς απόγνωσης μπορεί να φθάσει ένας λαός ώστε να θέλει να κυβερνηθεί από ένα καφενόβιο φρικιό ο τυχοδιωκτισμός του οποίου ξεγυμνώθηκε όταν στη παντοδυναμία των Podemos αυτό που φρόντισε να εξασφαλίσει ήταν μία βιλάρα για τον ίδιο και τη γκόμενά του και μετέπειτα συζύγό του.

Και ακολουθεί πολύ φυσιολογικά η ερώτηση. Τώρα που αυτό το φρικιό παραιτήθηκε από την ηγεσία μετά την συντριβή των Podemos πως θα αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειο των 540.000 ευρώ; Εχει κάποια άλλα έσοδα το παληκάρι;

-Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικό, και γι’ αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες!!!!

Aυτό ήταν ένα από τα επιχειρήματα του ζεύγους των δύο απατεώνων. Με απλά λόγια ο Πάμπλο Ιγκλέσιας και η σύντροφός του, Ιρένε Μοντέρο πήραν 540.000 ευρώ στεγαστικό δάνειο την στιγμή που τα δάνεια στη μέση ισπανική οικογένεια δεν ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ (με την δόση να είναι αντίστοιχη), ενώ το ζεύγος θα πληρώνει συνολική δόση κοντά στα 2.000 ευρώ-άρα πρέπει να έχει εισόδημα 8-10.000 ευρώ για να συντηρεί ένα τέτοιο σαλέ. Και επειδή τα νούμερα είναι αστρονομικά για τον μέσο Ισπανό υποστηρίζουν τώρα ότι το έκαναν γιατί αγωνίζονται να ανέβουν οι μισθοί και το εισόδημα όλων των Ισπανών!!!

Το ζευγάρι είχε προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την αποκάλυψη της αγοράς της βίλας ύψους 540.000 ευρώ, με μια ανακοίνωσή του από τον προσωπικό λογαριασμό στο facebook.

Όπως ανέφερε το ζευγάρι, η κατοικία 250 μ2 στο Γαλαπαγάρ έξω από τη Μαδρίτη, κτισμένη σε οικόπεδο 2.000 μ2 με πισίνα, κατέστη δυνατόν να αποκτηθεί με σύναψη στεγαστικού δανείου 540.000 ευρώ, που προϋποθέτει καταβολή μηνιαίας δόσης 1.600 ευρώ, που όπως διατείνονται οι δύο προσωπικότητες των Podemos, μπορούν να εξυπηρετήσουν από τα εισοδήματά τους–ακόμη και μετά την αφαίρεση του ποσού που παραχωρούν στο κόμμα από την βουλευτική τους αποζημίωση.

Στο μήνυμά τους, οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο απευθύνονται στους “συντρόφους”, καθώς είναι ορατή η δυσαρέσκεια που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος η δημοσίευση της είδησης. Δεδομένου ότι στην Ισπανία, ο μέσος όρος στα στεγαστικά δάνεια είναι 120.000 ευρώ για 24 χρόνια, οι όροι του στεγαστικού του ζεύγους φαντάζουν προκλητικοί. Επίσης, καθώς στο διαδίκτυο οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέσυραν τις δηλώσεις του Ιγκλέσιας το 2012 κατά της αγοράς της πολυτελούς κατοικίας υπουργού και την κριτική του πριν τις εκλογές του 2015 για τους “πολιτικούς που ζουν σε σαλέ και αποκόπτονται από τον κόσμο”, η ηχηρή σιωπή των στελεχών των Podemos έκανε απαραίτητη μία απάντηση.

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο υποστηρίζουν πως έλαβαν την απόφαση να αγοράσουν αυτήν την κατοικία προκειμένου να διαφυλάξουν την ιδιωτικότητα της προσωπική τους ζωής και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στην εξοχή “κανονικά”, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που τους παρακολουθεί κατά πόδας και διαρκώς, όπως διατείνονται, ιδίως αφότου στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσαν την εγκυμοσύνη της Μοντέρο. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πως από καιρό αναζητούσαν μία κατοικία στην εξοχή, που να καλύπτει τα κριτήρια διαβίωσης που επιθυμούν για τον εαυτό τους και τα παιδιά τους.

Οι Ιγκλέσιας και Μοντέρο δηλώνουν πως το δάνειο είναι εξ ημισείας και καθένας τους θα πληρώσει λίγο πάνω από 800 ευρώ τον μήνα για τα επόμενα 30 έτη. “Γνωρίζουμε πως πολλές ισπανικές οικογένειες, ακόμη και με δύο μισθούς στο σπίτι, δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν ένα τέτοιο στεγαστικό, και γι’ αυτό εμείς θεωρούμε πως είναι κεφαλαιώδους σημασία να υπερασπιζόμαστε τους αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όλες”, προσθέτουν.

Οι ίδιοι τονίζουν πως η αγορά αυτή τους κόστισε μεγάλο μέρος από τις προσωπικές τους αποταμιεύσεις και για τούτο “η Ιρένε ζήτησε δάνειο από τον πατέρα της, που εργαζόταν μία ζωή ως μεταφορέας, ενώ η μητέρα της ήταν νηπιαγωγός”, συνεπώς ποτέ δεν ήταν ευκατάστατος, “ενώ οι γονείς του Πάβλο κέρδιζαν περισσότερα” και “θα τους αφήσουν μία κληρονομιά, που σαφώς θα βοηθήσει” το ζεύγος στις υποχρεώσεις του.

΄Όσον αφορά τα εισοδήματά τους, οι δύο τους υπογραμμίζουν πως τα δηλώνουν κανονικά και υπενθυμίζουν πως εξόν από τη βουλευτική του αποζημίωση, που τμήμα της αφήνει στους Podemos, ο Ιγκλέσιας είναι επίσης παρουσιαστής στα προγράμματα Fort Apache και Otra Vuelta de Tuerka, ενώ εισπράττει και τα δικαιώματα από τα βιβλία που έχει συγγράψει.

Και που είναι το κακό θα αναρωτηθεί κανείς;


Στο πουθενά θα συμφωνούσαμε αν ο 39χρονος Ευρωπαίος αριστερός Ισπανός πολιτικός και κολλητός του Τσίπρα που αγόρασε την βιλάρα δεν ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτόν που το 2012 κατέκρινε την αγορά από τον τότε υπουργό Οικονομικών Λουΐς ντε Γίνδος (και σημερινού αντιπροέδρου της ΕΚΤ) ενός πολυτελούς διαμερίσματος ρετιρέ, έναντι 600.000 ευρώ.

Αχ πού ‘σαι νιότη πού ‘δειχνες πως θα γινόμουν άλλος…

Venceremos σύντροφοι από την πισίνα, και από το πολύ δούλεμα μέχρι και η κοτσίδα του Ιγκλέσια γελάει…


kourdistoportocali.com 


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement