Ad Code

Responsive Advertisement

Καλημέρα κ. Χρυσοχοϊδη...


Γράφει ο Θοδωρής Τσέλας

Ένας άνθρωπος χωρίς καμία πολιτική οντότητα, χωρίς καμία ικανότητα, που στηρίχτηκε στην τεχνολογία και την αποφασιστικότητα των αμερικανών για να εξαρθρωθεί τότε η 17Ν, επιλέχθηκε από μία κυβέρνηση που είχε το ηθικό και ειδικό πλεονέκτημα να τον επιλέξει να βρίσκεται στο πόστο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όμως επαναπαύτηκε σε ξένες δάφνες.

Το ποιόν του και την διαδρομή του την ξέρουμε: 

Ο Μισέλ Ζοσεράν, στις 20 Μαΐου του 2005, είχε καταθέσει επισήμως στους εισαγγελείς της Νίκαιας της Γαλλίας πως «το 2002 και το 2003 κλήθηκα να παρουσιάσω ένα σχέδιο για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Από εκείνη τη στιγμή πηγαινοερχόμουν συνέχεια στην Ελλάδα και είχα επαφές με τον κ. Ρωμανό. Εκείνος ήταν που υπέδειξε ότι θα πρέπει να προβλέψουμε μια προμήθεια της τάξης του 7% με 10% για τον υπουργό Άμυνας.

Και μου υπέδειξε επίσης πως στην προηγούμενη αγορά των φρεγατών στην Ελλάδα είχε μεσολαβήσει συμφωνία με τον ίδιο τον υπουργό, χάρη στην οποία η εταιρεία Thales κέρδισε τον διαγωνισμό. Στην αγορά του συστήματος για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων ανταγωνιστής ήταν η εταιρεία SAIC, την οποία υποστήριζε ευθέως ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντίκ Τσένι. Κατά τον κ. Ρωμανό χάσαμε αυτή την αγορά επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά, ενώ οι Αμερικάνοι στόχευσαν στον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό». (σημ: Αναφέρεται στον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήταν υπ. Δημόσιας Τάξης – Στη Γαλλία τις αντίστοιχες αρμοδιότητες έχει το υπ. Εσωτερικών για αυτό αναφέρεται σε υπουργό Εσωτερικών).

Όπως προκύπτει και από την κατάθεση, η απόφαση για να αναλάβει η SAIC το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το γνωστό C4I, ήταν καθαρά πολιτική. Ενδεικτική είναι και η κατάθεση στην εισαγγελία του Αλέξανδρου Πολυμενόπουλου, ειδικού συμβούλου του υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Τι γνώριζε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για το σκάνδαλο Siemens και τον Γιαννο Παπαντωνίου και δεν μάθαμε ποτέ ;




Υπενθυμίζεται πως το Νοέμβριο του 2018 για την υπόθεση με τις μίζες της γαλλικής Thales και του C4i, η Αρχή για τη Νομιμοποίηση των Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου Σημίτη, καθώς και του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Η απόφαση αυτή αποτέλεσε Casus Beli για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έσπευσε να υποστηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό και να κάνει λόγο για “μεθοδευμένη επιχείρηση σπίλωσης”.


Πιο πριν τον Μαίο του 2010 ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ έγραφε :


Και δεύτερος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ «έδειξε» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως υπεύθυνο για την απόφαση της προμήθειας, την αξιολόγηση και την παραλαβή του συστήματος C4i.

Μετά τον πρώην υπουργό Αμύνης, Γιάννο Παπαντωνίου, χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο Siemens και ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Ευάγγελος Μαλέσιος, ανέφερε ότι την ευθύνη για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων την είχε ο τότε προϊστάμενός του, υπουργός Δημόσιας Τάξης και νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Μετά και τη «δεύτερη» υπόδειξη του Μ. Χρυσοχοΐδη, και μάλιστα από «φίλιο» πολιτικό πρόσωπο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα ζητήσει στις επόμενες συνεδριάσεις να κληθεί στην Επιτροπή για να καταθέσει ο νυν υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Ε. Μαλέσιος, πάντως, ο οποίος είπε ότι «δεν θέλω να ξαναγίνω Ιφιγένεια για την παράταξη για δεύτερη φορά», έδειξε ότι είχε να κάνει αρκετές «αποκαλύψεις» σχετικά με το πώς επιλέχθηκε επί κυβερνήσεως Σημίτη η αμερικανική κοινοπραξία SAIC (με τη Siemens υπερεργολάβο) για να προμηθεύσει στο Δημόσιο το C4i, αλλά και το εσωκομματικό «παιχνίδι» που παίχθηκε σε βάρος του με στόχο να οδηγηθεί σε παραίτηση. Ο κ. Μαλέσιος, που ήταν μέλος της διυπουργικής επιτροπής για τα θέματα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν ρωτήθηκε γιατί παραιτήθηκε το 2003, μετά από δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει στενές σχέσεις και να μένει στο σπίτι του επιχειρηματία της Αltec, Θανάση Αθανασούλη, που ήταν και εργολάβος του συστήματος C4i, φέρεται να κατέθεσε ότι όλα αυτά έγιναν «για να μου φορτωθεί η επιλογή», ενώ «ωφελήθηκε το ΠΑΣΟΚ γιατί είχε φανεί ότι υπήρχε κάτι σκανδαλώδες και βολεύονταν κάποιοι να το φορτώσουν σε μένα».

Δήλωσε πικραμένος που δεν του συμπαραστάθηκαν όσοι γνώριζαν την υπόθεση από την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, με εξαίρεση δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, που, όμως, αναφέρθηκε μόνο μία μόνο φορά σε ένα κανάλι και μετά «χάθηκε».

Για την επιλογή της SAIC είπε ότι στην επίμαχη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, τον Φεβρουάριο του 2003, οπότε αποφασίστηκε η ανάθεση του έργου, οι υπουργοί Χρυσοχοΐδης και Παπαντωνίου απουσίαζαν, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τους λόγους της απουσίας τους, και του ζητήθηκε να παραστεί. Παρών ήταν και ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

O πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφης Βαλυράκης, είπε στην κατάθεση του τότε, πως θα ζητηθεί η παράταση των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής έως τις 30 Ιουνίου αφού αρκετά τμήματα της υπόθεσης Siemens παραμένουν «κλειστά». 

Η Επιτροπή επίσης αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων που κατά την τελευταία 20ετία έχουν διατελέσει υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί στα υπουργεία Αμυνας, Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Μεταφορών και έχουν εμπλακεί με οιονδήποτε τρόπο σε διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε η Siemens. 

Τι έγινε; ΤΙΠΟΤΑ!

Όταν τον είχε επιλέξει ο Μητσοτάκης είχα γράψει άρθρο περί της επιλογής του με τίτλο:  

"Μα τον Χρυσοχοϊδη; Τον Χρυσοχοϊδη ρε Κυριάκο;" 



Στις 24 Ιουνίου 2010 ένας υπουργός σώθηκε από βομβιστική επίθεση με ταχυδρομικό δέμα παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ταχυδρομικό δέμα το οποίο στάλθηκε μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων με αποδέκτη τον υπουργό.

Η βόμβα σκότωσε τον υπασπιστή του υπουργού Γιώργο Βασιλάκη όταν αυτός επιχείρησε να ανοίξει το παγιδευμένο με βόμβα δέμα στον υπουργικό όροφο του μεγάρου της Κατεχάκη.

Ο υπουργός βρισκόταν 10-15 μέτρα μακριά, σε διπλανό γραφείο την ώρα της έκρηξης.

Αν αυτό εσείς κ. Μητσοτάκη το θεωρείτε επιτυχία και επιθυμείτε να κάνετε υπουργό κάποιον που ως υπουργός Ασφάλειας και Τάξης αντί να ασφαλίσει την χώρα δεν μπορεί να ασφαλίσει ούτε το γραφείο του στην ΓΑΔΑ και “έφαγε” βόμβα μέσα στο γραφείο του, τότε εμείς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά...


Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως αρμόδιος υπουργός τότε το 2009-2010, δεν ήταν αυτός που απένταξε από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα το “Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών” το γνωστό ως “GIS” της ΕΥΠ και μάλιστα έπειτα από παρέμβαση Ισραηλινού πράκτορα όπως αποκάλυψε καταθέτοντας στον Ανακριτή της “Πυθίας” ο πρώτο-σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου κ. Άλεξ Ρόντος;

Τότε το σύστημα αυτό το είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, έπειτα από Διεθνή Διαγωνισμό και είχε κερδίσει ελληνική εταιρεία η οποία προμηθεύτηκε ρώσικο λογισμικό για το σύστημα.

Με αυτά και αυτά και με την πολιτική και τις ενέργειες του Μ. Χρυσοχοΐδη και της παρέας του, η Ελλάδα μας κατάντησε ξέφραγο αμπέλι στους κάθε λογής παράνομους εισβολείς…

Θέλετε λοιπόν για υπουργό σας κύριε Μητσοτάκη κάποιον που δέχεται εντολές και συστάσεις από ξένους πράκτορες; Εαν "ναι" τότε χάρισμά σας και ... "καλή επιτυχία" που νομίζω όμως πως θα είναι πολύ πρόσκαιρη ακολουθώντας αυτόν τον δρόμο...

Έγραψα τότε αυτό το άρθρο, γιατί το μήνυμα που έστελνε στην κοινωνία - και όχι μόνο - ήταν ότι δεν υπάρχει σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία στέλεχος έστω και μη εκλεγμένο (όπως είναι αυτός) ώστε να ηγηθεί αυτού του υπουργείου. 

Η αλήθεια που ήρθε να με δικαιώσει είναι πολύ σκληρή... 

 Σε ολόκληρη τη Νέα Δημοκρατία και σε όλο το πολιτικό σκηνικό δεν υπάρχει άνθρωπος να ηγηθεί του υπουργείου της προστασίας του πολίτη. 

 Kαι αυτό το μήνυμα το πήρε δυστυχώς και το οργανωμένο έγκλημα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα...
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement