Ad Code

Responsive Advertisement

Η «μυστήρια» Swiss Med (των αδελφών Πιπερίδη) πουλήθηκε (!!!) λίγες μέρες μετά τη δουλειά-μαμούθ των self tests


Τα αδέλφια Πιπερίδη που κέρδισαν τον διαγωνισμό, αντί 10.080.000 ευρώ, μεταβίβασαν το μεγαλύτερο μέρος της SWISS MED σε εταιρεία του Άγγελου Γιαννακόπουλου, που συνδέεται με γνωστή αλυσίδα φούρνων – Ερωτήματα για το εάν τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν την εταιρεία ήταν από την αρχή εμπλεκόμενα και στον σχετικό διαγωνισμό.
Από τη Μαρία Παναγιώτου

Εντονότερη είναι η οσμή σκανδάλου που αναδίδεται πλέον γύρω από την υπόθεση των self tests, καθώς την περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) πως τα αδέλφια Πιπερίδη, που ανέλαβαν να προμηθεύσουν το ελληνικό Δημόσιο με 3.000.000 self tests, αντί 10.080.000 ευρώ, μεταβίβασαν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρίας τους SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ, που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, σε άλλη εταιρεία που συνδέεται τελικά με τον Άγγελο Γιαννακόπουλο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη γνωστή αλυσίδα φούρνων «Το χωριάτικο».

Κι όλα αυτά πριν καν παραδοθούν τα self tests αλλά και πριν ακόμη κοπάσει, έστω, ο θόρυβος που προκλήθηκε από το γεγονός πως μία νεοσύστατη και άγνωστη εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ κατάφερε να συμμετάσχει και να κερδίσει έναν τεράστιο, δημόσιο διαγωνισμό. Το γεγονός δημιουργεί προφανώς πολλά ερωτηματικά για το εάν τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της SWISS MED ήταν από την αρχή -με κάποιο τρόπο- εμπλεκόμενα, τόσο στην εταιρία όσο και στον σχετικό διαγωνισμό.

Γιατί, πώς αλλιώς θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιος τη μεταβίβαση-αστραπή, αμέσως μετά την ανάληψη μιας τεράστιας δουλειάς από το Δημόσιο;

Όπως έχει ήδη αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «δημοκρατία», αλλά και πολλά ακόμη μέσα ενημέρωσης, η SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ συστήθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Δημήτρη Πιπερίδη και την αδελφή του Ελένη Πιπερίδη, οι οποίοι κατείχαν ποσοστό 45% και 40%, αντίστοιχα στην εταιρεία. Το υπόλοιπο 15% κατείχε η Ελένη Ιωάννα Καλλία, η οποία μαζί με συγγενικό της πρόσωπο διατηρεί φαρμακείο στον Χολαργό.

Τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται εδώ και μία εβδομάδα έχουν ήδη αποκαλύψει ένα περίεργο και πολυδαίδαλο πλέγμα εταιρειών πίσω από τα αδέλφια Πιπερίδη, όσο και πίσω από τον πατέρα τους Παύλο Πιπερίδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.

Την περασμένη Πέμπτη όμως αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος της SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ περνάει στην εταιρία ΒΑΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την εταιρία Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πιπερίδης μεταβίβασε το 5% των μετοχών του, ενώ η αδελφή του και η Ελένη Ιωάννα Καλλία μεταβίβασαν ολόκληρο το ποσοστό τους στη ΒΑΣΤΑ ΙΚΕ, η οποία μετά τις σχετικές πράξεις κατέχει πλέον το 60% της SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό της ΒΑΣΤΑ ΙΚΕ (συγκεκριμένα τα 1.980.000 από τα 3.000.000 εταιρικά μερίδια) ανήκει, όπως προαναφέραμε, στην εταιρεία Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ Α.Ε., όπου ένας εκ των βασικών διαχειριστών και μετόχων είναι συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού του Άγγελου Γιαννακόπουλου. Το πρόσωπο αυτό, μάλιστα, διατηρεί σήμερα και το 99% των μετοχών της εταιρείας, κάτω υπό τη σκέπη της οποίας δραστηριοποιούνται οι γνωστοί φούρνοι, καθώς φαίνεται πως ο Άγγελος Γιαννακόπουλος έχει προτάξει συγγενικά του πρόσωπα στο τιμόνι της αλυσίδας αρτοποιημάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στη Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ Α.Ε. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είχε αναλάβει το 2018 ένα πρόσωπο μυστήριο, η Ekaterina Vlasenko Nikolay από τη Ρωσία, για την οποία δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Το ίδιο διάστημα, στη Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ Α.Ε. μετείχε επίσης ένας άλλος συγγενής πρώτου βαθμού του Άγγελου Γιαννακόπουλου, γεγονός που εμφανώς σημαίνει πως η οικογένεια είχε από τότε τον έλεγχο της εταιρείας.

Η συνέχεια της ιστορίας θα πρέπει λογικά να ερευνηθεί από τις εισαγγελικές Αρχές.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement