Απίστευτη ομολογία του πρωθυπουργού για επιβολή λουκέτου στη χώρα αν και δεν το εισηγήθηκαν οι ειδικοί
Αμετανόητος για όσα δεινά έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία και επιμένοντας να ζει στον δικό του κόσμο εμφανίστηκε στη χθεσινή συνέντευξη στον Αlpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Χωρίς να γίνεται αντιληπτό για ποιον λόγο παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη, μία μόλις μέρα μετά το διάγγελμά του προς τους πολίτες, ο πρωθυπουργός έκανε την τρομακτική ομολογία ότι τον Ιανουάριο προχώρησε σε λουκέτο της χώρας, αν και δεν του το εισηγήθηκαν οι ειδικοί.
Ταυτόχρονα φάνηκε να έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα από την αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που έβγαλε στο φως τα πρακτικά της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, τα οποία ο ίδιος επιμένει να αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα. Εφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει τη «δημοκρατία» (αν και δεν είχε το θάρρος να την κατονομάσει) ως υποκινούμενη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, απλά επειδή έκανε τη δουλειά της και δεν απέκρυψε την αλήθεια.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης για το θέμα των πρακτικών της επιτροπής: «Αυτή η συζήτηση για τα πρακτικά είναι βαθύτατος λαϊκισμός. Μιλάμε για επιστήμονες οι οποίοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφέρουν τις απόψεις τους και να μην κρεμιούνται στα μανταλάκια, όπως ήδη το κάνουν στοχευμένα ουκ ολίγοι, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό υποκινούνται και από την αντιπολίτευση».
Ο πρωθυπουργός, σε μια κρίση ειλικρίνειας και προφανώς μη αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, ανέφερε ανερυθρίαστα ότι «όταν κάναμε το αυστηρό lockdown, μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιανουαρίου, όταν ξανακλείσαμε για να απορροφήσουμε τη χαλάρωση των Χριστουγέννων, ήταν δική μας απόφαση αυτή, δεν ήταν απόφαση της επιτροπής».
Χαρακτήρισε «άδικο να ισχυρίζεται κανείς ότι η Ελλάδα τα πήγε άσχημα στην πανδημία», ενώ σε ό,τι αφορά το «κίνημα της πλατείας», είπε ότι «είναι εξαίρεση, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώνεται στα μέτρα». Παραδέχτηκε ότι όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη ήταν «ένα λάθος, μια αστοχία, που δεν έπρεπε να συμβεί», ενώ προειδοποίησε ότι το Πάσχα ο έλεγχος στους αυτοκινητόδρομους θα είναι αυστηρός και τα πρόστιμα τσουχτερά για όσους επιχειρήσουν να κινηθούν προς την επαρχία. Στη σκιά της ματαίωσης του διαγωνισμού των self tests, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί κεντρικά, με απευθείας διαπραγματεύσεις την προμήθειά τους. Όσον αφορά την οικονομία, μίλησε «για μια ρωμαλέα ανάκαμψη που θα έρθει με το τέλος της πανδημίας… Οπως είχαμε το σχέδιο Μάρσαλ, τώρα έχουμε το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα 32 δισ.».
Για την πρόσφατη επίσκεψη Δένδια στην Αγκυρα, ποιώντας «την ανάγκη φιλοτιμία», ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πει ότι είχε δώσει εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συμπεριφερθεί με αυτό τον τρόπο. «Ο χειρισμός από πλευράς του κ. Δένδια υπήρξε άψογος.
Προκλήθηκε διότι επέλεξε ο κ. Τσαβούσογλου να απαντήσει στον κ. Δένδια, υπό κανονικές συνθήκες, θα είχαμε δύο πρωτολογίες, θα είχε τελειώσει η συζήτηση εκεί. Ο κ. Δένδιας με πολύ μεγάλη ευπρέπεια και ευγένεια έθιξε όλο το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, βάζοντας ακριβώς τους κανόνες οι οποίοι πρέπει να διέπουν την επίλυση των ζητημάτων» σημείωσε.
Πρόθεση, όπως είπε, «δεν ήταν να τσακωθεί. Η εντολή που είχα δώσει στον υπουργό Εξωτερικών -χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες-, αν έπρεπε να τη συνοψίσω, είναι ότι δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντητη».
Για το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «πάντα έχει νόημα μια συνάντηση με τον Τ. Ερντογάν, πρέπει να μιλάμε» και εκτίμησε ότι η συνάντηση αυτή θα αργήσει ιδιαίτερα.
0 Σχόλια