Ad Code

Responsive Advertisement

Επί ποδός οι νησιώτες για Επίτροπο Γιόχανσον και Μηταράκη: «Είστε ανεπιθύμητοι στο νησί μας, εσείς και όλο το κύκλωμά σας»


Σε Σάμο και Λέσβο θα βρεθεί σήμερα η γνωστή για τις δικαιωματικές θέσεις της και αρμόδια για τις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον, βάζοντας τις τοπικές κοινωνίες στο «μονοπάτι του πολέμου».

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, ο οποίος θα τη συνοδεύει, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη επίσκεψη ως πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει την πρόοδο που έχει γίνει στο Μεταναστευτικό, αλλά κυρίως για να συζητήσει με τους κατοίκους τις επιπτώσεις της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες και τους προβληματισμούς τους για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Βέβαια, στο πρόγραμμα της επιτρόπου δεν βρίσκει κανείς κάποια προγραμματισμένη συνάντηση με τις επιτροπές των πολιτών που τόσο καιρό μάχονται κατά της μετατροπής των νησιών τους σε αποθήκες μεταναστών, αλλά μόνο με ευρωπαϊκούς φορείς, διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Γι’ αυτό ίσως σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Λέσβου καλεί σε συγκέντρωση σήμερα στις 12 μπροστά στο κτίριο της περιφέρειας καταγγέλλοντας ότι ποτέ δεν συναίνεσαν στην καταστροφή του νησιού τους.

Με ιδιαίτερα καυστικό τόνο κάνουν λόγο για «ηγέτες του άπληστου διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας» που οδήγησαν τις ροές παράνομης μετανάστευσης στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και κάνουν διαλογή επάνω στα δικά τους χώματα.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν, δίνοντας το κλίμα του πώς αντιμετωπίζουν την επίσκεψη της κυρίας Γιόχανσον, «οι αποστειρωμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και των Αθηνών δεν μπόρεσαν να καταλάβουν ότι οι ακρίτες είμαστε “ψημένοι στους πολέμους”. Δεν πήραν το μήνυμα πέρυσι στην Καράβα ότι στον τόπο μας κυρίαρχος είναι ο λαός. Και ήρθαν ξανά, αλαζόνες και υπερφίαλοι, να μας επιβάλουν την ατζέντα τους. Να φτιάξουν υπερδομές φυλακές ψυχών».

Καταφέρονται, μάλιστα, κατά του πολυδιαφημισμένου νέου πλαισίου για το άσυλο της Ε.Ε., λέγοντας ότι αυτό δίνει «δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στις ελεγχόμενες από τους ίδιους ΜΚΟ», ενώ σημειώνεται ότι «οι ανθρωπιστές των Βρυξελλών έφτασαν στο σημείο να καταγγείλουν το Λιμενικό και τον διοικητή της Frontex. Είστε ανεπιθύμητοι στο νησί μας, εσείς και όλο το κύκλωμά σας» καταλήγει η ανακοίνωση, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «θα νιώσουν στο πετσί τους τι σημαίνει ακρίτας και νησιώτης».

Στο πλευρό των πολιτών της Λέσβου στέκεται και η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ με ανακοίνωση της:

Την ίδια στιγμή στον Έβρο…

Πάντως, την ίδια στιγμή που στα νησιά επικρατεί αναβρασμός, στον Έβρο οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά του ΚΥΤ στο Φυλάκιο. Χθες Κυριακή, οι πρόεδροι των 29 Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ορεστιάδας αποφάσισαν την ανέγερση εκκλησίας σε χωράφι 6 στρεμμάτων που δώρισε δημότης, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του συγκεκριμένου ΚΥΤ.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης πρότεινε αυτός και οι συνάδερφοί του να δώσουν από έναν μισθό για να ξεκινήσει το χτίσιμο της εκκλησίας. Επίσης, θα σπείρουν όλοι συμβολικά από ένα δέντρο στο συγκεκριμένο σημείο και θα τοποθετήσουν κάθε χωριό από μια ελληνική σημαία.

newsbreak.gr

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement