Ad Code

Responsive Advertisement

Ο Χ. Ταραντίλης παραιτήθηκε για «προσωπικούς λόγους», το είπε δύο φορές - Είναι όμως έτσι;


Την παραίτηση του για «προσωπικούς λόγους» υπέβαλε χθες ο (τέως πλέον) κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα σχολίασε την παραίτηση του Χ.Ταραντίλη υποστηρίζοντας ουσιαστικά πως ο λόγος που οδηγήθηκε σε παραίτηση είναι ο χειρισμός του στην υπόθεση παιδεραστίας του Δ.Λιγνάδη.

«Βάλατε τον δύσμοιρο τον κυβερνητικό σας εκπρόσωπο, έναν νέο άνθρωπο με περγαμηνές, καθηγητή Πανεπιστημίου, να βγαίνει και να κομπιάζει, να μην μπορεί να μιλήσει και να λέει ότι ήταν προσωπικοί οι λόγοι της παραίτησης Λιγνάδη; Το κάνατε, και ήταν όχι βήμα αλλά άλμα, θα έλεγα εγώ, στην προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά την Πέμπτη, δηλαδή πριν παραιτηθεί ο Ταραντίλης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρόλα αυτά και ο ίδιος ο κ.Ταραντίλης και η Κυβέρνηση, αλλά και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ διέψευσαν αμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας πως η παραίτηση ήταν για «προσωπικούς λόγους».

Η πραγματικότητα όμως μάλλον εκθέτει την Κυβέρνηση.

Ο κ. Ταραντίλης έχει λόγους να παραιτηθεί αφού είχε επιμείνει πως η παραίτηση του Δ.Λιγνάδη ήταν για «προσωπικούς λόγους». Και λίγα 24ωρα μετά δέχθηκε ένα μεγαλοπρεπές «άδειασμα» από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, αλλά και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, οι οποίοι δήλωσαν πως ζητήθηκε η παραίτηση Λιγνάδη.

Και τα δύο κυβερνητικά στελέχη είπαν ουσιαστικά δημοσίως πως ο Χ.Ταραντίλης είπε ψέματα, κάτι που είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δεν είναι άλλωστε παράξενο πως τις τελευταίες ημέρες η Αριστοτελία Πελώνη έκανε ολοένα και περισσότερες ενημερώσεις για το θέμα Δ.Λιγνάδη.

Με απλά λόγια, ο καθηγητής αρνήθηκε να επιμείνει στο αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ως μοναδικό σκοπό είχε να προστατεύσει από τις πολιτικές της ευθύνες την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Διότι η υπουργός αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και η αποκαθήλωσή της θα αντανακλούσε αρνητικά στον ίδιο.

Αντ’ αυτού αποφασίστηκε από τους συμβούλους η ευθύνη να διαχυθεί συνολικά στην Κυβέρνηση. Απόφαση όμως η οποία οδήγησε, αντί να παραιτηθεί η Μενδώνη, στην απόφαση Ταραντίλη να εγκαταλείψει το κυβερνητικό πλοίο και να παραμείνει απλός βουλευτής.

Η παραίτησή του δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς εδώ και μία εβδομάδα είχε σταματήσει να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση και είχε περιοριστεί να υπογράφει «copy paste» ανακοινώσεις σχετικά με τις επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν παύει, όμως, να είναι κεραυνός για την Κυβέρνηση, της οποίας οι χειρισμοί οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, παρά τις προσπάθειες που ήδη γίνονται να υποβαθμιστεί η απόφαση του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Φυσικά, δεν ήταν μόνο η υπόθεση Λιγνάδη που χτύπησαν καμπανάκια στον Κυβερνηστικό Εκπρόσωπο πως κάτι πολύ λάθος γίνεται εδώ. 

Η εκδρομή του πρωθυπουργού στην Ικαρία και το συγγνώμη που ποτέ δεν ζητήθηκε, η πολυγλωσσία και το πινγκ πονγκ ευθυνών με τα όσα συνέβησαν με τη «Μήδεια», οι διερευνητικές και το πήγαινε - έλα του Τσεσμέ στο Αιγαίο, η άκαρπη συνεχιζόμενη καραντίνα αλλά και το πρόβλημα που δημιουργείται με την απεργία πείνας του καταδικασμένου τρομοκράτη Κουφοντίνα είχαν και έχουν  δημιουργήσει μείζονα θέματα τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για τον ίδιο. 

Θέματα που η αξιοπρέπεια του ως κ. Ταραντίλη, ως Καθηγητή, δεν του επιτρέπουν να τα αφήνει να τον σπιλώσουν. Εξάλλου, για κάποια από αυτά τα θέματα, η Κυβέρνηση, ήδη έχει πάρει αποφάσεις δύσκολες στις οποίες δεν θα ήθελε κανείς αξιοπρεπής άνθρωπος να συμμετέχει...
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement