Type Here to Get Search Results !

Θεόδωρος Καρυπίδης: Ο "εθνικός προμηθευτής" του δημοσίου με τις υπέρογκες τιμές σε νέες περιπέτειες


Οσμή σκανδάλου φέρει σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάθεση από την Περιφέρεια Αττικής, στην εταιρεία Amani Swiss, συμφερόντων Καρυπίδη, για προμήθεια Rapid Test.

Η Περιφέρεια Αττικής αποφασίζει τον Δεκέμβριο.. την προμήθεια rapid test προϋπολογισμού 1ος εκατομμυρίου ευρώ.

Δεν διενεργεί ανοικτό διαγωνισμό αλλά καλεί μόνο 3 εταιρείες σε διαπραγμάτευση. 

Η φθηνότερη προσφορά είναι της εταιρείας Amani Swiss που τελικά παίρνει τη δουλειά, τον Ιανουάριο, να παραδώσει 107 χιλιάδες τεστ στην τιμή των 9 ευρώ και 26 λεπτών το ένα.

Η εταιρεία Αmani Swiss  ανήκει στον Θεόδωρο Καρυπίδη.

Πέραν από έμπορος rapid test, είναι και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. 

Η εταιρεία λοιπόν πήρε τον διαγωνισμό στην Αττική, δίνοντας τιμή 9 ευρώ και 26 λεπτά.

Σε αντίστοιχο διαγωνισμό για λιγότερα Rapid Test, της Περιφέρειας Μακεδονίας, έδωσε φθηνότερη τιμή, 7 ευρώ και 90 λεπτά  όταν στην αγορά, αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο, μπορεί να προμηθευτεί το συγκεκριμένο rapid test, με 2 ευρώ και 30 λεπτά.

Γι' αυτόν τον.. διάτρητο όπως τον χαρακτηρίζουν, διαγωνισμό, 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.. 

«Πήραμε, λοιπόν, σε τετραπλάσια τιμή από αυτή που βρίσκει κανείς τα ίδια Rapid Tests στο διαδίκτυο. Θα σας πω και για το σήμερα, στον διαγωνισμό που είναι αυτή τη στιγμή, που τρέχει από τον ΙΦΕΤ, η ίδια εταιρεία, η Αmani έχει δώσει τιμή 3,30 ευρώ.» ανέφερε ο Δημήτρης Κατσικάρης,  Μέλος Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρεια Αττικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Αττικής δικαιολόγησε την ακριβή τιμή, επειδή οι προδιαγραφές που έθεσαν ήταν υψηλές..

«Την υψηλότερη προδιαγραφή πιστότητος του Rapid Test σχετικά με αυτό το οποίο δίνει το μοριακό, η μοριακή ανίχνευση. Πέρασε και από το ελεγκτικό συνέδριο, βγήκε με ομόφωνη απόφαση όλες οι διαδικασίες απολύτως νόμιμες», είπε.

Ο ΣΚΑΙ αποκαλύπτει μια νέα σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής, πάλι με εταιρεία συμφερόντων Θεόδωρου Καρυπίδη που προκαλεί ερωτήματα. 

Πρόκειται για την Ocean8ΑΕ με έδρα τη Νάουσα που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2019. 

Τον Απρίλιο του 2020, η περιφέρεια Αττικής απευθύνει πρόσκληση σε 2 εταιρείες για την προμήθεια 300.000 μασκών προς 300.000 ευρώ.

Στην Bee Group που φαίνεται να παρέχει υπηρεσίες τεχνολογίας και στην Ocean 8 που ασχολείται κυρίως με real estate και εμπόριο μηχανημάτων.
 
Η πρώτη δεν καταθέτει καν προσφορά, και έτσι η Ocean8 – συμφερόντων Καρυπίδη, παίρνει τη δουλειά, με 226.628 ευρώ.

Μια μάσκα δηλαδή προς 75 λεπτά. 

Η περιφέρεια Αττικής δηλαδή, τις μέρες που η χώρα βρίσκεται σε σοκ, προσκαλεί εταιρεία real estate, στη Νάουσα για να προμηθευτεί μάσκες. 

Στις 7 Απριλίου η Περιφέρεια επικυρώνει την ανάθεση στην εταιρεία.

Στις 10 Απριλίου, η real estate εταιρεία θυμάται να προσθέσει τους σχετικούς ΚΑΔ στο καταστατικό της για να έχει δικαίωμα να εμπορεύεται φαρμακευτικά προϊόντα.

«Έχουμε πλέον μια φάμπρικα, ουσιαστικά, απευθείας αναθέσεων. Εδώ ο κύριος Πατούλης προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της και κάνει προμήθειες, άγριες προμήθειες, με πολύ μεγάλα ποσά και με ελάχιστες συμμετοχές, δηλαδή καλεί 2-3 δικούς του προμηθευτές, που αυτός θεωρεί πως πρέπει να είναι. Δεν υπάρχει ανοικτός διαγωνισμός», δηλώνει ο ο Δημήτρης Κατσικάρης.

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης διαφήμιζε ακόμα και στο Instagram πως φέρνει εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα τις οποίες δωρίζει σε φορείς και υπηρεσίες

50.000 μάσκες πάντως που θα δώριζε στο Δήμο Θεσσαλονίκης δεν έφτασαν ποτέ με αποτέλεσμα να αναγκάσει την οικονομική επιτροπή του Δήμου, τον περασμένο Νοέμβριο, να ανακαλέσει την αποδοχή της δωρεάς των μασκών για να μην βγει εκτεθειμένη


Και άλλους φορείς του δημοσίου προμήθευε ο Καρυπίδης

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του ΣΚΑΙ για την ανάθεση της Περιφέρειας Αττικής, τον περασμένο Απρίλιο, σε εταιρεία της Νάουσας, συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρου Καρυπίδη, για 300.000 μάσκες.. με 75λεπτά τη μία..

«Πρόκειται για μία φάμπρικα απευθείας αναθέσεων στην ουσία, χωρίς να διασφαλίζεται η παραμικρή δυνατότητα ανταγωνισμού πράγμα το οποίο οδηγεί σε σημαντική βλάβη του Δημοσίου συμφέροντος. Και βεβαίως σε όφελος συγκεκριμένων οικονομικών φορέων» ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Καραμάνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά του Θεόδωρου Καρυπίδη, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για χρέη προς το Δημόσιο.. από την εισαγγελία της Βέροιας.

Αυτό βέβαια δεν πτοεί τις εταιρείες του να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, και να.. χτυπούν δυσθεώρητες τιμές, σε σχέση με τον ανταγωνισμό..

Όπως έχει καταγγείλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή του στο κοινοβούλιο, η Περιφέρεια Αττικής ανέθεσε σε εταιρεία συμφερόντων Θεόδωρου Καρυπίδη, την προμήθεια 107 χιλιάδων Rapid Tests,

«Ένα άλλο ζήτημα όμως, που έχει να κάνει με την τιμή. Γιατί αν μιλάμε για το ίδιο προϊόν, σε τόσο διαφορετικές τιμές, την ίδια χρονική περίοδο, κάτι παραπάνω θα πρέπει να ψάξουμε, για να δούμε λίγο τι συμβαίνει» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας στο OPEN.

O Θεόδωρος Καρυπίδης πάντως, φαίνεται να προμηθεύει και αλλους φορεις του Δημοσιου..

Ο ΣΚΑΙ εντόπισε μία ακόμη ανάθεση στην AMANI Swiss, όχι από περιφέρεια αυτή τη φορά,
Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πώς συμμετείχε η συγκεκριμένη εταιρεία στην προμήθεια των μασκών.. αφού μέχρι τότε ασχολούνταν κυρίως με άλλες υπηρεσίες.. συμβουλευτικές, real estate, τεχνολογίας και άλλες..

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 10 Απριλίου κατακυρώθηκε στην Amani η προμήθεια 500.000 μασκών για 1.590.000 ευρώ 1,5 μήνα μετά, την 1η Ιουνίου φαίνεται να προσθέτει η εταιρεία τους σχετικούς ΚΑΔ, για εμπόριο παραφαρμακευτικών προϊόντων..

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης πάντως εξέδωσε ανακοίνωση χθες βράδυ, κάνοντας λόγο για επιθέσεις που έχουν στόχο τον Άρη.. χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την υπερκοστολόγηση των Rapid Test, που έφτασαν πια στη Βουλή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Below Post Ad