Ad Code

Responsive Advertisement

Όταν το κράτος υστερεί τότε ...Θ.ΜΑΡΤΙΝΟΣ


Συνέβαλε αποφασιστικά στην εγκατάσταση του ψηφιακού αγγειογράφου προϋπολογισμού 464.000 ευρώ και του αξονικού τομογράφου κόστους 200.000 ευρώ, με τη χρηματοδότηση της διαμόρφωσης του χώρου υποδοχής τους και αποδεικνύοντας για μιαν ακόμη φορά την ταπεινότητά του ως ανθρώπου, ευχαρίστησε τόσο τον υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια όσο και τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη για τη δική τους συνεισφορά.

Ο λόγος για τον ευπατρίδη ευεργέτη Θανάση Μαρτίνο ο οποίος μιλώντας στην τελετή εγκαινίων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που επιτελούν οι ιατροί κύριοι Αβουριανάκης και Σιάσος και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα όμως έσπευσε να ευχαριστήσει για την εξαιρετική συνεργασία το υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής.

Και ο κ. Μαρτίνος συμπλήρωσε: «Με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος είναι και προσωπικός μου φίλος έχουμε εξαιρετική συνεργασία και θέλω να τον ευχαριστήσω για όσα προσφέρει αυτή την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, στη χώρα. Θέλω εξίσου να ευχαριστήσω και τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για τη δωρεά των μηχανημάτων, με τον οποίο με συνδέει βαθιά φιλία και γνωρίζω την ευαισθησία του στα ζητήματα υγείας»!

Σημειώνεται ότι η προμήθεια του ψηφιακού αγγειογράφου καθώς και του αξονικού τομογράφου, κόστους 200.000 ευρώ, ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνο για την κάλυψη ασθενών με covid-19, έγινε προς το Νοσοκομείο Σωτηρία, στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας «Προμήθεια και εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού νοσοκομείων στην Αττική», συνολικού προϋπολογισμού 42.6 εκ. ευρώ, από πόρους της Περιφέρειας.

Παράλληλα έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί και παραδοθεί στα νοσοκομεία εξοπλισμός ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είναι σε φάση ολοκλήρωσης οι υπόλοιποι διαγωνισμοί.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Μαρτίνο για την κρίσιμης σημασίας δωρεά αλλά και τον υπουργό Υγείας για την εποικοδομητική συνεργασία, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να συνδράμει στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής.

«Στόχος μας είναι η προμήθεια επιπλέον σύγχρονου ψηφιακού εξοπλισμού για τα νοσοκομεία ο οποίος θα εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ» υπογράμμισε.

Ο κ. Κικίλιας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη συνεχή συνεισφορά της Περιφέρειας ειδικά επί των ημερών του, στη στήριξη των νοσοκομείων της Αθήνας και της Αττικής ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικό τον κ. Μαρτίνο και την οικογένειά του για τη στήριξή τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Και ο υπουργός κατέληξε «λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μας, στους νοσηλευτές, στο παραϊατρικό προσωπικό, στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι δίνουν σκληρή μάχη εν μέσω της πανδημίας για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε μία ακόμα ανθρώπινη ζωή. Η αξία της Δημόσιας Υγείας νομίζω ότι έχει αναδειχθεί και αυτούς τους ανθρώπους τους αναγνωρίζει πλέον όλη η ελληνική κοινωνία».





Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement