Ad Code

Responsive Advertisement

Συνελήφθη ο Δημήτρης Λιγνάδης με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον σκηνοθέτη Δ.Λιγνάδη καθώς συνελήφθη βάσει εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του με τις κατηγορίες να είναι ιδιαιτέρως ειδεχθείς καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πρώην καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και ο πρώην πλέον ευνοούμενος του Μαξίμου αποδεικνύεται να είναι ένα βιαστής κατά συρροή!

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, και συγκεκριμένα, στις 15:45, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε μεταβεί στη ΓΑΔΑ, αυτοβούλως, συνοδεία του δικηγόρου του, όπου και ενημερώθηκε ότι δεν είχε εκδοθεί τότε ένταλμα σε βάρος του σύμφωνα με δήλωση του ίδιου και του δικηγόρου του.

Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν όμως μετά τις καταθέσεις ότι πρέπει να συλληφθεί ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Το ένταλμα αφορά βιασμό κατά συρροή και του έχει ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα αυτό. Πλέον, η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή για τα περαιτέρω.

Υπάρχουν πλήθος μαρτυρικών καταθέσεων οι οποίες «δένουν» το αδίκημα.

Ιδιαιτέρως επιβαρυντική ήταν μία νέα μαρτυρία για βιασμό από τον γνωστό σκηνοθέτη. Μάρτυρας κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στην εισαγγελία και υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία.

Ο μάρτυρας κλήθηκε από τον εισαγγελέα στο πλαίσιο την διερεύνησης της πρώτης μήνυσης που υπεβλήθη από τον 40χρονο Βασίλη Κ. και φέρεται η μαρτυρία του να ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυντική για τη δράση του σκηνοθέτη, καθώς τα όσα περιγράφει δεν είναι παραγεγραμμένα.

Στοιχεία-φωτιά φέρεται να κατέθεσε χθες υπό άκρα μυστικότητα και η γυναίκα μάρτυρας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε μέχρι το 2017 στο πολύ στενό περιβάλλον του σκηνοθέτη. Φέρεται να αναφέρθηκε στη δράση του σκηνοθέτη και στον τρόπο που προσέγγιζε ανήλικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίωξη εκτός από τη μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Εισαγγελία για το αδίκημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2010, περιλαμβάνει και το βιασμό ενός ακόμα προσώπου.

Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του ,ενώ αμέσως μετά την απολογία του ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Αναμένονται δικαστικές εξελίξεις που ενδεχομένως να αγγίζουν σκάνδαλα παιδεραστίας και παιδοφιλίας που θα συγκλονίσουν το Πανελλήνιο.

Λιγνάδης και Μαξίμου

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη για τους «ευνοημένους» του Μαξίμου όπως ήταν ο πρώην Καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τον οποίο από την κυβέρνηση έχουν αφήσει «ξεκρέμαστο» ενόψει των επερχόμενων διώξεων και τον οποίο η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε «επικίνδυνο» (όντως είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για την... κυβέρνηση αυτή τη στιγμή).

Αρχικά το πρώτο αδιάσειστο στοιχεία για τις στενές σχέσεις Λιγνάδη και Μαξίμου ήταν η ακύρωση του διαγωνισμού και η απευθείας πρόσληψή του ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και μάλιστα για «λόγους δημοσίου συμφέροντος» (φανταζόμαστε σε άλλες θέσεις τι γίνεται).

Όσο κι αν το βάρος έχει πέσει πάνω στη Λίνα Μενδώνη όλοι γνωρίζουν πως δεν γίνεται ούτε διορισμός... νυχτοφύλακα αν δεν αποφασίσει απευθείας το Μαξίμου, αυτό άλλωστε είναι και το περίφημο επιτελικό κράτος.

Το μόνο πρόβλημα είναι όμως ότι εκτός των φημών που κυκλοφορούσαν εδώ και δεκαετίες ο κ.Λιγνάδης είχε ερευνηθεί στο παρελθόν και συγκεκριμένα το 2012 για παιδεραστία στο διαμέρισμα του στην οδό Ψαρών, ενώ το 2015 τον είχαν διώξει κακήν-κακώς από θεατρική σχολή Ίασμος για τον ίδιο λόγο, κάτι που τον θεωρητικά τον έκανε αυτόματα απορριπτέο για τη θέση όχι μόνο ηθικά αλλά και πολιτικά.

Το ότι δεν το γνώριζαν στην κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί καν σαν επιχείρημα.

Επιπλέον ερωτηματικά προκαλεί και η απόλυτη κάλυψή του επί μία βδομάδα από το Μαξίμου και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όταν βγήκαν οι πρώτες καταγγελίες από τον Νίκο Σ. Μάλιστα τα ΜΜΕ έβγαλαν μέχρι κι... αντικαταγγελία που κατήγγειλε τον άνθρωπο που κατήγγειλε τον Λιγνάδη.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement