Ad Code

Responsive Advertisement

Είδαμε και πάθαμε να μισο-ανοίξουμε την αγορά και μας περιμένει πανευρωπαϊκό lockdown;


Και τελικά για ακόμα μια φορά η Γερμανία(καθώς γνωρίζει ότι θα εκμεταλλευτεί για ακόμα μια φορά την ΕΕ) "σκάει την βόμβα" του πανευρωπαϊκού Lockdown!

Και το ζητούμενο για ακόμα μια φορά είναι αν μετά από 3 μήνες καραντίνας στην χώρα μας κάποιος θα βρεθεί να αρνηθεί εφόσον προχωρήσει περισσότερο από τις συζητήσεις μεταξύ επιστημόνων (το σίγουρο είναι ότι στην Γερμανία δεν αναφέρουν ούτε διαδίδουν τίποτα τυχαία) επομένως ας κρατήσουμε και την επιφύλαξη.

Και έτσι επειδή στην Γερμανία μπορεί να προκρίνουν την καθολική καραντίνα θα πρέπει αναγκαστικά να την εφαρμόσουμε όλοι στην ΕΕ! Και εννοείται ότι μετά ο καθένας ας μαζέψει τα "συντρίμμια" της δικής του οικονομίας και κοινωνίας.

Να σημειώσουμε ότι το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατα εμφανιζόμενες μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην Γερμανία, συστήνει πιο αυστηρή τήρηση των κανόνων της καραντίνας για όσους έχουν προσβληθεί.

Ο ανοσολόγος συστημάτων, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μπράουνσβάικ, Μίχαελ Μάιερ-Χέρμαν υποστηρίζει ένα lockdown σε πανευρωπαϊκό επίπεδο λόγω του μεγάλου αριθμού νέων κρουσμάτων κορωνοϊού και φαίνεται να εκφράζει και τμήμα επιστημονικής κοινότητας.

«Το πανευρωπαϊκό lockdown είναι ο μόνος τρόπος για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Ανοσολογίας Συστημάτων του Κέντρου Έρευνας Λοιμώξεων Χέλμχολτς της πόλης Μπράουνσβάικ στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk).

Ως πρότυπα, ο καθηγητής ανέφερε την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία «όπου δεν εμφανίζονται πλέον καθόλου λοιμώξεις. Εάν ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, θα είναι απαραίτητο να λάβουμε μέτρα υπερεθνικού χαρακτήρα», τόνισε.

«Ο στόχος είναι η μείωση της συχνότητας εμφάνισης νέων κρουσμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να αυξηθεί ξανά το ενδιαφέρον των πολιτών να τηρήσουν τα μέτρα. Αυτό είναι καλύτερο από το να χαλαρώσουμε πρώτα τα μέτρα και στη συνέχεια να πρέπει να λάβουμε αυστηρότερα. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε μπορεί να κινητοποιήσει τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Περιθώρια βελτίωσης στα μέτρα

Ο Μάιερ-Χέρμαν επισήμανε επίσης ότι «υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι αφορά στα μέτρα. Ενώ στην αρχή της πανδημίας στη Γερμανία τον περασμένο Μάρτιο εργαζόταν από το σπίτι περίπου το 38%, το τρέχον ποσοστό είναι μόνο 15%.

Επιπλέον, πρέπει να υποτεθεί ότι πολλές μολύνσεις οφείλονται στη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Και σε αυτά θα μπορούσαν να μειωθούν. Παρά το σκληρότερο lockdown στη Γερμανία, ο αριθμός των λοιμώξεων παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Αυτό αποδεικνύει ότι τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν δεν ήταν επαρκή».

Κατά τον καθηγητή, «οι εμβολιασμοί δεν θα έχουν επίσης επιρροή στις τιμές συχνότητας της εμφάνισης των κρουσμάτων τους επόμενους μήνες, καθώς αρχικά θα εμβολιαστούν μόνο τα ηλικιωμένα άτομα. Ωστόσο, αυτά έχουν μόνο περιορισμένες κοινωνικές επαφές. Επομένως, οι πολύ πιο κινητικοί νεότεροι πρέπει επίσης να έρθουν στο επίκεντρο, στο βαθμό που υπάρχουν επαρκή εμβόλια».

Ο ανοσολόγος συστημάτων εξήγησε περαιτέρω ότι «η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού της Βρετανίας έχει καταγραφεί έως τώρα σποραδικά στη Γερμανία. Εάν όμως ο αριθμός των λοιμώξεων παραμείνει υψηλός, η νέα μετάλλαξη θα εξαπλωθεί γρήγορα και στη συνέχεια, ο αριθμός των νοσούντων από κορωνοϊό θα αυξηθεί κατακόρυφα».
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement