Ad Code

Responsive Advertisement

Υπό διάλυση και η Ολλανδική Κυβέρνηση


Η ολλανδική κυβέρνηση θα αποφασίσει την Παρασκευή εάν θα παραιτηθεί από την εξουσία , έπειτα από ένα κλιμακούμενο σκάνδαλο στο οποίο φορολογικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν λανθασμένα χιλιάδες γονείς για απάτη, βάζοντας πολλές οικογένειες σε απίστευτα χρέη, διατάσσοντας τους μάλιστα να επιστρέψουν τα επιδόματα παιδικής φροντίδας! 

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Εργατικού Κόμματος, Lodewijk Asscher, ο οποίος ήταν υπουργός κοινωνικών υποθέσεων στην προηγούμενη κυβέρνηση, παραιτήθηκε για την υπόθεση την Πέμπτη , αρνούμενος ότι ήξερε ότι η φορολογική αρχή «κυνηγούσε λανθασμένα χιλιάδες οικογένειες», αλλά παραδέχτηκε ότι ένα αποτυχημένο σύστημα «είχε κάνει την κυβέρνηση εχθρό του λαού».

Ο πρωθυπουργός, Mark Rutte, δήλωσε ότι αντιτίθεται στη διάλυση του τρέχοντος συνασπισμού, υποστηρίζοντας ότι οι Κάτω Χώρες χρειάζονται σταθερότητα εν μέσω πανδημίας κοροναϊού, αλλά δεν το απέκλεισε. Το υπουργικό συμβούλιο θα επανεξετάσει τη θέση του σε τακτική συνεδρίαση την Παρασκευή.

Το σκάνδαλο κλιμακώνεται συνεχώς, υπουργοί οικονομικών από το 2012 είναι κατηγορούμενοι ενώ η κυβέρνηση ήδη ζήτησε συγνώμη τον περασμένο Μάρτιο και πλήρωσε πολλά χρήματα σε αποζημιώσεις! 

Όμως ακόμη προκύπτουν κι άλλοι ενάγοντες που κατέληξαν να χωρίσουν, να χάσουν περιουσίες, να βιώσουν ρατσισμό, να χάσουν δουλειές.

Η έκθεση με τίτλο « Αδικία χωρίς προηγούμενο», δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα μετά από έρευνα σχετικά με το σκάνδαλο παροχών παιδικής μέριμνας που περιελάμβανε δημόσιες ανακρίσεις αξιωματούχων έως και τον Πρωθυπουργό, Rutte.

Η έρευνα κατέδειξε ότι «οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου παραβιάστηκαν» από την ολλανδική φορολογική αρχή, με έρευνες απάτης σε οικογένειες από «κάτι τόσο απλό όσο ένα διοικητικό σφάλμα, χωρίς κακόβουλη πρόθεση».
https://www.theguardian.com
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement