Ad Code

Responsive Advertisement

Μετέτρεψε το Mini του σε ηλεκτρικό με 3.000 δολάρια (VIDEO)


Ένας youtuber είχε τη φαεινή ιδέα να μετατρέψει όσο πιο φθηνά μπορούσε ένα Mini και το αποτέλεσμα όπως φαίνεται και στο video, είναι άκρως ενδιαφέρον τουλάχιστον από τεχνολογική σκοπιά.

Αποφεύγοντας το υψηλό κόστος του εργοστασιακά ηλεκτρικού Mini Cooper SE αλλά και την κατακραυγή της «καταστροφής» ενός κλασικού Mini, η λύση στην οποία κατέληξε, ήταν μάλλον εξαιρετική.

Είναι μάλλον η πιο ενδιαφέρουσα επέμβαση που έχει κάνει ο συγκεκριμένος youtuber, που έφτιαξε το ηλεκτρικό Mini με πολύ λίγα χρήματα πάνω σε μια καρότσα από μοντέλο R53. Ο Rich Benoit με το κανάλι του στο Youtube που έχει κερδίσει δημοτικότητα εστιάζοντας στις ανακατασκευές διαφόρων αυτοκινήτων (κυρίως Tesla), πρόσφατα ασχολήθηκε με κάτι διαφορετικό. Όπως φαίνεται στην πιο πρόσφατη σειρά των video, αγόρασε ένα Mini Cooper R53 που είχε πρόβλημα στον κινητήρα και το μετέτρεψε σε ηλεκτρικό. Με ένα συνολικό κόστος που δεν ξεπέρασε τα 3.000 δολάρια (2.457 ευρώ), αγοράζοντας ορισμένα χρήσιμα ανταλλακτικά και πουλώντας κάποια που έβγαζε από το Mini καθότι δεν τα χρειαζόταν, ο Benoit έφτασε σε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.


Το σύστημα μετάδοσης κίνησης ήταν μέσα στα ανταλλακτικά που είχε από παλιότερη κατασκευή στο γκαράζ του. Ο ηλεκτροκινητήρας αποκτήθηκε από ένα σχολείο που τον είχε στο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς λόγους και οι μπαταρίες αποκτήθηκαν από ένα παλιατζίδικο, όπου βρέθηκε ένα αποσυρμένο Chevrolet. 

Οι μπαταρίες τοποθετήθηκαν εκεί που ήταν κανονικά το πίσω κάθισμα του Mini και υπάρχει όπως φαίνεται χώρος και για αρκετές ακόμα αν ο Benoit αποφασίσει πως θέλει να πολλαπλασιάσει την αυτονομία του ηλεκτρικού του Mini. Η τελική του ταχύτητα ξεπερνάει τα 160 χιλιόμετρα και για τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται κάτω από 6,0 δευτερόλεπτα (5,9”). 

Η αυτονομία που έει πετύχει με τα ανταλλακτικά που έχει συνδυάσει στη συγκεκριμένη κατασκευή, είναι μόλις 66 χιλιόμετρα αλλά μιλάμε για μια πρωτόλεια φάση ολιστικής μετατροπής, που μόνο θαυμασμό μπορεί να προκαλέσει.


Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement