Ad Code

Responsive Advertisement

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων και Μουντιάλ η Ρωσία!


Η ποινή αποκλεισμού από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις δεν άρθηκε κι ως εκ τούτου η χώρα θα απουσιάσει τόσο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όσο και από το Μουντιάλ που θα διεξαχθούν την ερχόμενη διετία.

Είναι πλέον οριστικό! Η Ρωσία δεν μπορεί να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στους Χειμερινούς του Πεκίνο, αλλά και στο Μουντιάλ το Κατάρ.
Συγκεκριμένα, η τιμωρία που είχε προτείνει πέρσι η WADA (Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ), μετά από το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει τα προηγούμενα χρόνια, μειώθηκε στο μισό, ήτοι από τα τέσσερα στα δύο χρόνια.

Οι Ρώσοι προσέφυγαν στο CAS στόχευσαν στην ακύρωση της, ωστόσο το αίτημα τους απορρίφθηκε. Η ποινή θα έχει ισχύ ως τις 16 Δεκεμβρίου 2022 κι ως εκ τούτου δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις παραπάνω μεγάλες διοργωνώσεις.

Κανονικά στο Euro 2020

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι η Ρωσία θα λάβει κανονικά μέρος στο EURO 2020, το οποίο λόγω κορονοϊού μεταφέρθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι η UEFA δεν ανήκει στους Major Event Organizations κι οι διοργανώσεις της δεν διεξάγονται υπό τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Κώδικα Αντι-Ντόπινγκ.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούν να συμμετέχουν (εφόσον δεν υπάρχουν κατηγορίες για ντόπινγκ), χωρίς όμως τη σημαία και τον εθνικό ύμνο τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Τόκιο, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022 στο Κατάρ, κάτι που αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για τον ρωσικό αθλητισμό που έχει αμαυρωθεί τα τελευταία χρόνια από μια σειρά σκανδάλων ντόπινγκ.

Το CAS αναφέρει ακόμη ότι οι κυρώσεις, απαγορεύουν στη Ρωσία να διοργανώνει ή να υποβάλλει υποψηφιότητα για μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι ή εκπρόσωποι από τη χώρα θα απαγορευτεί να παρακολουθήσουν διοργανώσεις, όπως Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Τέλος, οι Ρώσοι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν σε επιτροπές ή να υπηρετούν ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου οργανισμών που πρέπει να συμμορφώνονται με τον κώδικα της WADA. 
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement