Ad Code

Responsive Advertisement

Ανασχηματισμός: Η πόρτα της εξόδου προκαλεί κρύο ιδρώτα στους υπουργούς


Ανασχηματισμός: Τα σενάρια για τη διενέργεια ανασχηματισμού έχουν φουντώσει, ενώ κάποιοι έχουν αρχίσει να τον προσδιορίζουν ακόμα και μέσα σε αυτή την εβδομάδα


Βέβαια το ερώτημα είναι αν θα είχε κάποιο νόημα να προβεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανασχηματισμό εν μέσω πρωτοχρονιάς. Δύσκολο. Πώς θα «πωληθεί» επικοινωνιακά ένα νέο υπουργικό συμβούλιο χρονιάρες μέρες.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ο λεγόμενος «ουδέτερος πολιτικός χρόνος» για τον οποίο ψάχνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τέτοιος χρόνος δεν θα βρεθεί ποτέ. Οπότε πάμε για το αβαντάζ του αιφνιδιασμού, για να αλλάξει και η πολιτική ατζέντα. Από σήμερα δηλαδή, μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ακούγεται εντόνως ότι ο ανασχηματισμός θα έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Θα είναι δεξιάς στροφής και όχι «πασοκικής διεύρυνσης». Θα ικανοποιήσει βουλευτές που δεν έχουν μέχρι στιγμής πρόσβαση στην εξουσία και είναι δυσαρεστημένοι.
  • Θα είναι δομικός, υπό την έννοια ότι με προεδρικά διατάγματα θα αλλάξουν και οι δομές κάποιων υπουργείων.
  • Θα είναι σαρωτικός, υπό την έννοια ότι θα φύγουν ακόμα και δημοφιλείς υπουργοί.

Θα υπάρξουν και... εκπλήξεις. Τι εννοώ; Όσο κι αν ακούγεται περίεργο κάποιοι σίγουροι/ες προς αποπομπή, δεν θα φύγουν τελικά. Θα μείνουν στο Μαρούσι από ότι μαθαίνω.

Αντίθετα κάποιοι άλλοι που έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Κυριάκου, θα δουν την πόρτα της εξόδου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους να αλλάξουν το κλίμα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο στόχος πάντως είναι με τη νέα χρονιά να γίνει και το νέο υπουργικό συμβούλιο και να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην κυβέρνηση για να φέρει σε πέρας το μεγάλο έργο κατά της πανδημίας.

Το βέβαιον είναι ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν μπορεί να κρατηθεί, αφού ήδη κάποιοι υπουργοί τα έχουν φορτώσει στον «κόκορα», καθώς ξέρουν ότι ο Μητσοτάκης θα τους στείλει σπίτι τους. Κοινώς όχι μόνο δεν εργάζονται πάνω στο κυβερνητικό έργο, αλλά επιδίδονται στην παραγωγή παραπολιτικών ειδήσεων κατά της κυβέρνησης και κατά του Μαξίμου.

Υ.Γ. : Είναι κοινό μυστικό πάντως ότι ο ανασχηματισμός γίνεται για να φύγουν 3-4 συγκεκριμένοι υπουργοί. Αυτά. Με τις υγείες μας.


Κώστας Τσιτούνας - www.newsbomb.gr
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement