Ad Code

Responsive Advertisement

Αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από όλη την Ελλάδα


Πρωτόγνωρη πίεση ασκεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στο σύστημα υγείας της χώρας μας

Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί μια σταθεροποίηση ή ακόμη και μικρή κάμψη στα νούμερα των νέων κρουσμάτων, με τα μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού να φαίνεται πως αποδίδουν, αλλά όχι στον βαθμό που έχουν θέσει ως στόχο οι λοιμωξιολόγοι.

Αντίθετα, ο αριθμός των διασωληνωμένων φαίνεται πως επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Χθες, Τετάρτη (25/11), σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 2.152 νέες μολύνσεις, ενώ υπήρξε αρνητικό ρεκόρ με 597 διασωληνωμένους συμπολίτες μας στις ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα, τρεις αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό πραγματοποιήθηκαν από το ΕΚΑΒ.

Εκτός από την αεροδιακομιδή με C-130 από το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης της Καβάλας τριών διασηληνωμένων ασθενών με κορονοϊό προς την Αθήνα, έχουν γίνει και άλλες δυο διακομιδές με τους ασθενείς να μεταφέρονται με ειδικές κάψουλες.

Σύμφωνα με το ekabnews.gr, η μια έγινε με C-130 από το ΕΚΑΒ δύο διασωληνωμένων ασθενών Covid-19 από την Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης και παράλληλα γινόταν το βράδυ της Τετάρτης αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

Το πρωί της Πέμπτης (26/11) απογειώθηκε πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 προκειμένου να διακομίσουν τρία διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από το αεροδρόμιο της Καβάλας στην Αθήνα.


Αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό από όλη την ΕλλάδαΠηγή: ekabnews.gr
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement