Ad Code

Responsive Advertisement

Η Πλάκα και το Μοναστηράκι δεν προσφέρονται μόνο για καφέδες με θέα στην Ακρόπολη. Έχουν και σούπερ νυχτερινή ζωή


Το ξέρουμε ότι το ξέρεις ότι στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα δεν πάμε μόνο για πρωινό καφεδάκι. Το ξέρουμε, επίσης, ότι η περιοχή κουβαλάει μία «ρετσινιά» τουριστίλας που για πολλούς Αθηναίους χαλάει κάπως την διάθεση. 

Ναι, αυτή η γειτονιά είναι από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η νυχτερινή ζωή της δεν είναι γεμάτη από ενδιαφέροντα μαγαζιά που σερβίρουν τέλεια κοκτέιλ.

KUKO’s the bar

Καλαμιώτου 4, τηλ. 2103248897
Ένας πανέμορφος χώρος, που συνδυάζει το industrial με το μπαρόκ, με μια θεαματική κάβα να φιγουράρει πίσω από το μπαρ και να δίνει την διάθεση: Εδώ ήρθαμε για να πιούμε κάτι δυνατό, ένα ουίσκι, μια βαριά μπύρα, κάτι να μας κάνει να νιώσουμε ότι βρεθήκαμε ξαφικά από το Μοναστηράκι σε μια παμπ του Λονδίνου. Το απλό ποτό στα 7€.

Buena Vista Social Bar

Αγ. Φιλίππου 7, τηλ. 2103210017
Από τα σχετικά νέα entries του κέντρου, και αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή. Μια πολύ όμορφη ταράτσα στο κέντρο, με ντεκόρ που θυμίζει Κούβα (και ανάλογη μουσική) και απίστευτη θέα στην Ακρόπολη. Βέβαια, έβαλαν και τα υπέροχα κοκτέιλ το χεράκι τους για να αποκτήσει φανατικό κοινό (από 8-9€).

Chandelier

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4, τηλ. 6955258610
Είναι μικρούλι, βρίσκεται σε ένα απ’ τα πιο ήσυχα στενάκια κοντά στην πολύβουη Μητροπόλεως και πρόκειται για έναν σούπερ all-day προορισμό. Το πρωί ανοίγει για δροσερό καφεδάκι αλλά και πολύ νόστιμο μπραντς, ενώ όσο βραδιάζει, το γυρνάει σε δυνατές μουσικές, ενδιαφέροντα events αλλά και σούπερ κοκτέιλ (από 8-9€).

Rooster

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, τηλ.: 210 3224410
Γνωστό ως ένα από τα πρώτα gay friendly μπαρ της πόλης—μόνο που πλέον έχουμε 2020 και τέτοιες ταμπέλες δεν έχουν πια νόημα. Το Rooster είναι ένα μεγάλο μπαρ, σε τέλειο σημείο για να χαζεύεις την περαντζάδα του κέντρου, μαζεύει πάντα πολύ κόσμο και σερβίρει εντυπωσιακά κοκτέιλ (από 8€). Οι μουσικές που αγαπάει ανήκουν σε όλο το φάσμα της ποπ, αλλά όσο νυχτώνει, η αγάπη για τα 80s μεγαλώνει.

Zaf

Πλατεία Αγ. Ειρήνης 8, τηλ: 210 3236711
Και ακριβώς απέναντι, για κάτι πιο χαλαρό, υπάρχει το Zaf. Ένας χώρος που είναι τέλειος μέσα και έξω, που απλώνει πολύχρωμα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο και σερβίρει από νωρίς καφέ, μέχρι κοκτείλ αργάαα το βράδυ. Ιδιαίτερα ικανοποιητικό είναι να κάθεσαι στα τραπεζάκια έξω και, από ένα σημείο και μετά, να αφήνεις το βλέμμα σου να χάνεται στα τετρακόσια άτομα που περνάνε από μπροστά σου το λεπτό. Είναι μία πολύ αθηναϊκή εμπειρία. Τα ποτά στα 7€.

Anglais

Κηρυκείου 6, τηλ.: 215 5601192
Από τις ταράτσες που λατρεύτηκαν με το που εμφανίστηκαν στην πόλη, το Anglais παραμένει μία από τις καλύτερες επιλογές για κοκτεϊλάκι με θέα Ακρόπολη. Η ατμόσφαιρα του μαγαζιού είναι ό,τι πρέπει για καλοκαίρι, με μικρές, εξωτικές πινελιές, αλλά και δροσερά, περιποιημένα κοκτέιλ (στα 10-12€).
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement