Ad Code

Responsive Advertisement

Κρήτη: Για ένα πάρκινγκ το άγριο φονικό! - Παραδόθηκε ο γιος του 63χρονου λυράρη που σκότωσε τον φονιά του πατέρα του

Κρήτη: Για ένα πάρκινγκ το άγριο φονικό! - Παραδόθηκε ο γιος του 63χρονου λυράρη που σκότωσε τον φονιά του πατέρα του

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών στο Ρέθυμνο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο 29χρονος γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη, Μανώλης Καλομοίρης που χθες πυροβόλησε και δολοφόνησε τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη​, ο οποίος είχε σκοτώσει τον Λ.Καλομοίρη, λίγο πριν.


O 29χρονος αφού κρύβονταν επί 16 ώρες παραδόθηκε στις Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου και τώρα θα κληθεί να δώσει τη δική του εξήγηση για το αιματηρό συμβάν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι παρέδωσε και το όπλο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, φαίνεται πως ο λόγος του καυγά ανάμεσα στον γιο του 62χρονου και του Γιώργου Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές, αλλά ένα… παρκάρισμα.Μαρτυρίες αναφέρουν όπως γράφει το «cretapost.gr», πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη. 

Ο γιος του 63χρονου, ο Μανώλης Καλομοίρης μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άγριες διαστάσεις.

Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει ενώ τους φώναζε «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».

Ωστόσο, ο καυγάς πήρε άγριες διαστάσεις καθώς βγήκαν και τα όπλα. Όταν ο 63χρονος είδε τα πιστόλια μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατεύσει ωστόσο δέχθηκε τα πυρά και άφησε την τελευταία του πνοή. 

Στη συνέχεια ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και τράπηκε σε φυγή.

Μέχρι τότε, οι δύο οικογένειες είχαν αρκετές σχέσεις μεταξύ τους. Μάλιστα, τα σπίτια τους βρισκόταν στον ίδιο δρόμο σε απόσταση μόλις 20 μέτρων.

Οι δύο νέοι, όπως είναι φυσικό, μεγάλωσαν μαζί και πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο.


Αριστερά ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης, κέντρο ο 30χρονος Γιώργο Ξυλούρης και δεξιά ο 29χρονος, Μανώλης Καλομοίρης.

Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ή «Ντεμέλος» πατέρας πέντε παιδιών κατάλαβε τι θα ακολουθούσε και μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δυο νεαρούς, αλλά εκείνη τη στιγμή ο κτηνοτρόφος είχε βγάλει πιστόλι και πυροβόλησε μια φορά, τραυματίζοντας θανάσιμα στο στήθος τον άτυχο καλλιτέχνη και χοροδιδάσκαλο που ήταν διάσημος για τις μαντινάδες του.

Η «απάντηση» από τον μεγαλύτερο γιο του θύματος ήταν άμεση, καθώς πυροβόλησε τον δολοφόνο του πατέρα του επτά φορές! Έξι σφαίρες βρήκαν τον 30χρονο κτηνοτρόφο σε όλο του το σώμα και σωριάστηκε νεκρός, ενώ η έβδομη χτύπησε κάτω από το γόνατο έναν 30χρονο, τον M.N. που και αυτός είχε πλησιάσει για να χωρίσει τους συμπλεκόμενους!

Αμέσως μετά, ο Μανώλης Καλομοίρης τράπηκε σε φυγή και οι αστυνομικές δυνάμεις από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, που έφτασαν γρήγορα στα Ανώγεια, τον αναζητούσαν παντού.

Τελικά παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Το διπλό φονικό έχει συγκλονίσει τα Ανώγεια και ολόκληρη την Κρήτη, όπου έχει πέσει βαριά η σκιά της ενδεχόμενης βεντέτας.

Ψάχνουν τα όπλα

Πάντως αυτό που εξετάζουν οι αρχές με προσοχή είναι πως έγινε το συμβάν, αφού τα όπλα σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχουν εντοπιστεί! Αξίζει να αναφερθεί οτι σήμερα θα γίνει και νέα αυτοψία στο σημείο της τραγωδίας.

Σε πλήρη επιφυλακή είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στα Ανώγεια Ρεθύμνου, εξαιτίας του τραγικού αιματηρού συμβάντος που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (βλέπε ΕΔΩ), που είχε σαν αποτέλεσμα, δύο νεκρούς και ένα τραυματία.

Νεκροί είναι ο γνωστός μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης, 63 ετών και ο Γιώργος Ξυλούρης, 30 ετών.

Ο 30χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών και γόνος γνωστής οικογένειας των Ανωγείων, ενώ ο 63χρονος ήταν πατέρας πέντε παιδιών και γνωστός συγγραφέας βιβλίων με μαντινάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν από ένα καυγά μεταξύ του γιου του 63χροου, ο οποίος ξυλοκόπησε τον 30χρονο για μια ασήμαντη διαφορά και εν συνεχεία ο 30χρονος επανήλθε οπλισμένος με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή από την οποία βγήκαν νεκροί ο 63χρονος, ο 30χρονος και να καταζητείται ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης που δολοφόνησε τον 30χρονο.
 

Σύμφωνα με μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην αστυνομία, ο Μανώλης Καλομοίρης είχε από καιρό διαφορές με τον συνομήλικό του κτηνοτρόφο Γιώργο Ξυλούρη, γόνο της οικογένειας του αλησμόνητου λυράρη και γνωστό με το ψευδώνυμο «Κίτρος», πιθανότατα για ένα κτήμα που διεκδικούσαν την κυριότητά του. Όταν συναντήθηκαν στο καφενείο, διαπληκτίστηκαν και ήρθαν στα χέρια, όμως ο κτηνοτρόφος φέρεται ότι πήγε στο σπίτι του και επέστρεψε οπλισμένος.

Ο 62χρονος Λευτέρης Καλομοίρης ή «Ντεμέλος» πατέρας πέντε παιδιών κατάλαβε τι θα ακολουθούσε και μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δυο νεαρούς, αλλά εκείνη τη στιγμή ο κτηνοτρόφος είχε βγάλει πιστόλι και πυροβόλησε μια φορά, τραυματίζοντας θανάσιμα στο στήθος τον άτυχο καλλιτέχνη και χοροδιδάσκαλο που ήταν διάσημος για τις μαντινάδες του.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε και ένας ακόμη 30χρονος, ο οποίος επιχείρησε να «χωρίσει» τους δύο άνδρες. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου. 

Αμέσως μετά, ο Μανώλης Καλομοίρης τράπηκε σε φυγή και οι αστυνομικές δυνάμεις από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, που έφτασαν γρήγορα στα Ανώγεια, τον αναζητούν παντού. Το διπλό φονικό έχει συγκλονίσει τα Ανώγεια και ολόκληρη την Κρήτη, όπου έχει πέσει βαριά η σκιά της ενδεχόμενης βεντέτας.

Η «απάντηση» από τον μεγαλύτερο γιο του θύματος ήταν άμεση, καθώς πυροβόλησε τον δολοφόνο του πατέρα του επτά φορές! Έξι σφαίρες βρήκαν τον 30χρονο κτηνοτρόφο σε όλο του το σώμα και σωριάστηκε νεκρός, ενώ η έβδομη χτύπησε κάτω από το γόνατο έναν 30χρονο, τον M.N. που και αυτός είχε πλησιάσει για να χωρίσει τους συμπλεκόμενους!

Τα Ανώγεια είναι «ζωσμένα» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων και περιστατικών αντεκδίκησης ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Για τον ίδιο λόγο οι σοροί των δύο νεκρών μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 

Η σορός του Λευτέρη Καλομοίρη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμου ενώ η σορός του Γιώργου Ξυλούρη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, πρέπει να διαφυλαχθεί η ηρεμία στο χωριό, να μην παρασυρθούν από λάθος πληροφόρηση οι δημότες και να αφεθούν οι αρχές να λειτουργήσουν για το καλύτερο.

Αστυνομικοί πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή όπου σημειώθηκε το έγκλημα, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται με τη λήψη καταθέσεων από μάρτυρες. 

Πότε θα γίνουν οι κηδείες των θυμάτων

Το απόγευμα αναμένεται να ψαλλεί η κηδεία του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη στα Ανώγεια, σύμφωνα με πληροφορίες ενώ την Δευτέρα αναμένεται να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης.

Να σημειωθεί ότι τα σπίτια των δύο θυμάτων της μοιραίας τραγωδίας είναι σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους.Ο 62χρονος ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την ενασχόληση του με τη λαϊκή παράδοση και τα κοινά. Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς μαντιναδολόγους και για χρόνια είχε διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων καθώς και του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Η προφητική μαντινάδα...


Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε μια δισκογραφική δουλειά στην οποία ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε γράψει μαντινάδες.

Σε μία από αυτές έλεγε: «Αν έχει δεύτερη ζωή ο θάνατος χαλάλι, αφού θα ξαναγεννηθώ να σ΄αγαπήσω πάλι».

Οι μαντινάδες του Λευτέρη Καλομοίρη

Πριν δύο χρόνια ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Διακριτικά» της Κρήτη TV. Συμμετείχε σε ένα αφιέρωμα στον λυράρη και ερμηνευτή Γιώργο Καλομοίρη και τότε οι μαντινάδες που είχε πει ήταν οι εξής δύο:

«Να γκρεμιστούνε τα βουνά, σόπατο να γενούνε

Όσο μπορούνε πιο μακριά τα μάτια να θωρούνε»

«Με την αγάπη εμάλωσα και ποιος θα μας εσάσει

Που να κατέχει από σασμούς, να μην τα σοχαλάσει»

Το αντίο του μικρού γιου


Συγκινεί ο μικρός γιος του Λευτέρη Καλομοίρη ο οποίος αποχαιρετά τον πατέρα του με μια μαντινάδα.

Ο 27χρονος (επίσης) Λευτέρης όπως και ο πατέρας του με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει:

«Ότι αξίζει δε μπορεί
ο χρόνος να το θάψει
θα ‘ρθει καιρός που η φλόγα ντου
στον ουρανό θα λάμψει.
Καλό ταξίδι πατέρα»
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement