Ad Code

Responsive Advertisement

Mε ποιον ηγέτη;


Με αβεβαιότητα και αγωνία, εκατομμύρια Έλληνες περίμεναν την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Η χώρα βουλιάζει οικονομικά. Ήδη έχουμε βουτιά στα έσοδα από ΦΠΑ και φόρο μισθωτών υπηρεσιών το Μάρτιο. Όλος ο ευρωπαϊκός τύπος προειδοποιεί για αύξηση της ανεργίας, με όλες τις συνέπειες αυτής της αύξησης. 

Καλοί οι λοιμωξιολόγοι αλλά αποφεύγουν να πουν, πόσες ασθένειες θα φέρει η πείνα και πόσο θα μεγαλώσει η ανισότητα σε όλο τον πλανήτη.

Ο Μητσοτάκης και γενικά η οικογένεια Μητσοτάκη, δεν είναι τα καλύτερα φάρμακα κατά της ανισότητας. Διαχρονικά έχουν αποδείξει ότι είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου διαφόρων τζακιών εδώ στην Αθήνα και κλείνουν δουλειές μόνο με τους φίλους τους.

Στην Ευρώπη, πολλές εφημερίδες τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να ενισχύονται οι πολυεθνικές και εκείνες οι εταιρίες που μοίραζαν κέρδη και μερίδια στους μετόχους τους.

Το παιχνίδι παίζεται κυρίως στις ΗΠΑ. Η οικονομία των ΗΠΑ εξακολουθεί να κλυδωνίζεται λόγω κορονοϊού. Η ανεργία μπορεί να φτάσει το 16% και η ιστορία λέει ότι όλες οι κρίσεις μετακυλήθηκαν και επιβάρυναν τη ζωή στην Ευρώπη. Ας ευχηθούμε λοιπόν να επιστρέψει γρήγορα στην προηγούμενη κατάσταση ο ρυθμός της οικονομίας στις ΗΠΑ γιατί μετά θα πνιγούμε...

Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η «τυραννία» της μάσκας καθώς κανείς δεν θα μπορεί να κινείται στα καταστήματα χωρίς αυτήν.

Μπήκαμε σε ένα τρυπάκι ψυχολογίας που οι κοινωνικές επαφές θα γίνουν «άπιαστο» όνειρο. Ακόμα και άτομα που συνδέονται στενά μεταξύ τους θα έχουν πρόβλημα να κανονίσουν μια απλή έξοδο.

Το πρόβλημα πλέον δεν θα είναι μόνο οικονομικό. Θα δημιουργηθεί στον Έλληνα μια βαθιά αρνητική αλλαγή στην ίδια του την ψυχοσύνθεση... Το βλέπω καθημερινά να γιγαντώνεται.

Ζωή με απαγορεύσεις, με διαλείμματα ελευθερίας, με μέτρα που μπορεί να ξανάρθουν αν η πανδημία επανέλθει και πάντα με μια μάσκα στα χέρια. Σε κλειστούς χώρους, σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ταξί, σε μαγαζιά και όπου μπορεί να υπάρχει συνωστισμός.

Αυτό φοβάμαι πως θα αλλάξει τον τρόπο ζωής μας για πάντα.
Οι άνθρωποι θα μάθουν να κρατάνε αποστάσεις. Η ψυχολογική αποξένωση, που ήδη ήταν μεγάλη πριν τον κορωνοϊό, θα αποκτήσει γιγάντιες διαστάσεις...

Είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί
Και εκπλήσσομαι που συνέβη τόσο πολύ γρήγορα....

Όλη αυτή η σταδιακή αποκλιμάκωση θα φέρει και πικρίες. 
"Γιατί δουλεύει αυτός και όχι εγώ". 

Υπάρχουν μεγάλοι τομείς της οικονομίας που βρίσκονται στην κυριολεξία σε θανάσιμη αγωνία. Οι ασχολούμενοι στον τουρισμό, οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες, οι εργαζόμενοι στην ακτοπλοΐα, οι εκατοντάδες εταιρίες καλλωπισμού, γυμναστικής και ποιότητας ζωής, τα ρεστοράν, οι ταβέρνες και τα καφέ που δεν γνωρίζουν αν θα δουλέψουν λόγω της φοβίας που έχει σπείρει η τηλεόραση μέσα στα σπίτια.

Η Ελλάδα θα βρεθεί σε ύφεση κοντά στο 18% (η Morgan Stanley δίνει 13,3% αυτή τη στιγμή στο έλλειμμα)...

κ.Μητσοτάκη, στο διάγγελμα σας ο λαός δεν περίμενε να μάθει πως τον σώσατε. Οτι δήθεν καταφέραμε να γίνουμε κανονικό κράτος σε δυο μήνες, ότι βγήκαμε ενωμένοι μέσα από τη δοκιμασία, ότι γίναμε καλύτεροι άνθρωποι και ότι βάλαμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα οικονομικά.

Ο λαός κλείστηκε στο σπίτι δύο μήνες σε συνθήκες οικονομικής φυλάκισης προστατεύοντας τα αδύναμα μέλη του.

Τώρα, ο εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος, οι πολλοί που δεν έχουν σχέση με τον πλούτο που έχει η οικογένεια σας αλλά ούτε και τα πορτοφόλια των φίλων σας, θέλουν να μάθουν πώς θα ζήσουν το επόμενο διάστημα.

Περίμεναν να ακούσουν πράγματα λογικά.
Ήθελαν να ακούσουν από ΕΣΑΣ ότι έχετε πραγματικά πλάνα που θα μας βοηθήσουν να συντηρηθούμε, να επιβιώσουμε...

Αντί αυτού, χθες στις 6 το απόγευμα είδαμε έναν εκπρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου που μιλούσε σε ρημαγμένους ανθρώπους.

Σε αυτούς που χάνουν τις δουλειές τους ή κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και εισέπραξαν από εσάς τσάι και συμπάθειο...

Κουβέντα για την σύνοδο Κορυφής και το ευρωομόλογο, για τις προσπάθειες σας, για τις επαφές σας. Κάνετε επαφές; 
Με ποιους και γιατί;

Άπαντες προσπαθούν πλέον να καταλάβουν αν έχουμε έναν πρωθυπουργό που αυτός και η μεγάλη οικογένεια του έχει δικά του μαγαζάκια σε όλους τους τομείς του κράτους ή έναν πραγματικά εντιμότατο άνθρωπο που θα κάνει ότι μπορεί για να μειωθεί ο πόνος που έφερε ο covid-19 και η καραντίνα.

Εμφανιστήκατε κομπάζοντας και πανηγυρίζοντας.
Είναι λάθος...

Η λιτότητα που έρχεται θα φέρει κύματα διαμαρτυρίας και αναταραχής. Η ανεργία και η φτώχεια θα σας δοκιμάσουν ως πολιτική προσωπικότητα, που πιστεύει στο Σύνταγμα και τους νόμους.

Για να είμαστε ειλικρινείς κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση σας κ. Μητσοτάκη. Φροντίστε, προκειμένου να αντιμετωπίσετε την κατάσταση, να αποφύγετε τους δρόμους της καταστολής, του ολοκληρωτισμού και του εργασιακού μεσαίωνα.

Είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε την οικονομία μας προκειμένου να μη κοπούν οι μισθοί και το ψαλίδισμα των συντάξεων.

Πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της λογικής και όχι του νεοφιλελευθερισμού. Πρέπει να δουλέψουμε για τον τόπο και το λαό και όχι για το πόσο αξιόπιστοι είμαστε για τα γερμανικά ταμεία... Αλλά με ποιον ηγέτη;
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement