Ad Code

Responsive Advertisement

Πόσα ξέρεις για τη “Δίαιτα του Γρήγορου Μεταβολισμού”;


Υπάρχει δυνατότητα να “ξυπνήσουμε” τον μεταβολισμό μας και να ξεκινήσουμε να χάνουμε έως και 10 κιλά σε περίπου ένα μήνα, χωρίς να πεθάνουμε στην πείνα; Σύμφωνα με την Αμερικανίδα σύμβουλο υγείας, ευεξία και διακεκριμένη διατροφολόγο Haylie Pomroy, συγγραφέα του βιβλίου “Η Δίαιτα του Γρήγορου Μεταβολισμού”, μπορούμε να φάμε περισσότερο και παράλληλα, να χάσουμε περισσότερο!


Η Δίαιτα του Γρήγορου Μεταβολισμού επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο διορθώνουμε το μεταβολισμό μας ή αλλιώς τη διαδικασία που έγκειται σε χημικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα στα κύτταρα όλων των ζωντανών οργανισμών με σκοπό να τους διατηρήσουν στη ζωή. Με άλλα λόγια, είναι η αλλαγή ή μεταμόρφωση του φαγητού σε θερμότητα και καύσιμα (ενέργεια) ή σε περιεχόμενο (μύες, λίπος, αίμα, οστά). Ανά πάσα στιγμή λοιπόν, ο μεταβολισμός μας καίει, αποθηκεύει ή χτίζει.

Ο μόνος τρόπος πάλι για να παίρνουμε την απαιτούμενη ενέργεια, είναι από την κατανάλωση του φαγητού και τον μεταβολισμό ή τη “μεταμόρφωσή” του. Ένας επαρκής, υγιής μεταβολισμός μας επιτρέπει να διαθέτουμε την ιδανική ποσότητα ενέργειας, δηλαδή επαρκή ποσότητα αποθηκευμένη και έτοιμη προς χρήση. Και αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία της Pomroy, με τη δίαιτα της να περιλαμβάνει τρία πλήρη γεύματα και τουλάχιστον δύο σνακ.

Πριν προλάβεις να πεις ότι αυτά περιλαμβάνει σχεδόν κάθε δίαιτα και αναρωτηθείς τι είναι αυτό που την κάνει ξεχωριστή, να πούμε ότι η διαφορά της είναι ότι μέσα από τη συστηματική εναλλαγή στοχευμένων τροφών σε συγκεκριμένες μέρες και σε στρατηγικά επιλεγμένες ώρες της μέρας, το σώμα μεταμορφώνεται κάνοντας κύκλο ανάμεσα σε περιόδους ξεκούρασης και ενεργού επανόρθωσης του μεταβολισμού.


Η Δίαιτα του Γρήγορου Μεταβολισμού σε 5 βήματα

* Το πρόγραμμα διαρκεί 28 ημέρες και ανά εβδομάδα χωρίζετε σε 3 φάσεις: η 1η διαρκεί 2 μέρες, η 2η άλλες 2 και η 3η 3 μέρες, σύνολο 7.

* Κάθε φάση έχει τη δική της ομάδα τροφίμων και είναι πολύ σημαντικό να μην μπερδεύονται τα προϊόντα της κάθε φάσης με τα προϊόντα των άλλων δύο φάσεων, καθώς και να τηρούνται αυστηρά οι όποιες απαγορεύσεις.

* Η λίστα τροφίμων και οι οδηγίες μαγειρέματος και προετοιμασίας που δίνονται, επιτρέπουν στον καθένα να δημιουργήσει το δικό του πρόγραμμα, ωστόσο, στο βιβλίο υπάρχουν και πολλές συνταγές και προτάσεις γευμάτων για κάθε φάση της δίαιτας.

* Super SOS: Το πρόγραμμα πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα και ως προς τις απαγορεύσεις, αλλά και ως προς τα προτεινόμενα (3 γεύματα και τουλάχιστον 2 σνακ τη μέρα). Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να μην περιορίζεις τις προτεινόμενες ποσότητες.

* Όταν χάσεις τα κιλά που ήθελες, καλό είναι να εφαρμόζεις 1 εβδομάδα προγράμματος στην αρχή κάθε εποχής. Η εβδομάδα αυτή δεν έχει στόχο τόσο την απώλεια βάρους, όσο το να δίνεις στον μεταβολισμό σου την ευκαιρία να ανακτήσεις δυνάμεις και να ρυθμίζεται.

info - Το βιβλίο “Η Δίαιτα του Γρήγορου Μεταβολισμού” κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πεδίο.
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement