Ad Code

Responsive Advertisement

Στο έλεος των Ρομά η Μύκονος - Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο του νησιού

astinomiko-tmima-mykonos

Ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις, διακίνηση ναρκωτικών, απειλές και εκφοβισμός σε βάρος μόνιμων κατοίκων και τουριστών και εσχάτως κατάληψη δημοσίων κτηρίων. Αυτή είναι η άλλη, η ζοφερή εικόνα της Μυκόνου, που παραδομένη σε άγριες συμμορίες Ρομα που έχουν κάνει απόβαση στο κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων και έχουν ξεδιπλώσει την εγκληματική τους δράση περιμένει εδώ και μήνες από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, να σκύψει πάνω από το πρόβλημα και να δώσει τη λύση. Μια κατάσταση που πλέον έχει φθάσει στο απροχώρητο και αποτυπώνεται με τα πιο μελανά χρώματα στην αναφορά - καταγγελία της δημοτικής αρχής του νησιού που κατετέθη το πρωί της Τετάρτης στην Εισαγγελία Σύρου. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Κουκάς απευθύνει έκκληση για βοήθεια στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα ζητώντας ενίσχυση δυνάμεων στο νησί,προσφέροντας ακόμη και στέγη στους αστυνομικούς. 

Όμως παρά τις εκκλήσεις και τις επιστολές από τον Φεβρουάριο, ποτέ δεν έλαβε απάντηση από τους στρατηγούς της Κατεχάκη. Ο κ. Κουκας, μιλώντας στο protothema.gr επεσήμανε οτι η παραπομπή του θέματος στην Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν η έσχατη λύση καθώς μια σειρά ενεργειών προς την Πολιτεία έπεσαν στο κενό. «Πρέπει να δοθεί λύση εδώ και τώρα. Το ζήτημα με τη δράση αλλοδαπών ΡΟΜΑ έχει πολλές διαστάσεις. Πέραν των προφανών ποινικών θεμάτων που προκύπτουν, υπάρχει και το ζήτημα της εικόνας που εμφανίζει η χώρα μας προς τα έξω, καθώς όπως γνωρίζεται η Μύκονος αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό παγκοσμίως! Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον ελληνικό τουρισμό. Καλώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ να βάλουν τέλος στην παραβατική συμπεριφορά του εν λόγω «φαινομένου», το όποιο οφείλω να αναφέρω ότι πλήττει και άλλους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα τη γειτονική Σαντορίνη.

Και προς αποφυγήν κάθε παρεξήγησης, εμείς ουδέν πρόβλημα έχουμε με τους νόμιμους πολίτες Ρομά οι οποίοι ζουν σεβόμενοι το νομικό πλαίσιο της χώρας και τον τόπο που τους φιλοξενεί. Αλλά εδώ να είστε σίγουροι ότι μιλούμε για κάτι εντελώς διαφορετικό και άκρως επικίνδυνο!». 

«Φαμίλιες» που εκμεταλλεύονται το κενό αστυνόμευσης και αλωνίζουν

Όλα όσα περιγράφονται στην επιστολή του δημάρχου προς την Εισαγγελία Σύρου για όσα συμβαίνουν στη Μύκονο εν έτει 2018, είναι αδιανόητα. Φαμίλιες Ρομα, που λειτουργούν στα πρότυπα της μαφίας, έχουν μεταφέρει την εγκληματική τους δράση στο νησί των ανέμων και ανενόχλητα τα μέλη τους, ληστεύουν, κλέβουν, σπρώχνουν ναρκωτικά και τρομοκρατούν. Μάλιστα, το γεγονός οτι το τμήμα του νησιού, όπως καταγγέλει η δημοτική αρχή και οι πολίτες, είναι υποστελεχωμένο, με αποτέλεσμα σε πολλές περικτώσεις να δημιουργείται «κενό» αστυνόμευσης, διευκολύνει το έργο τους. Λένε επίσης ότι το πρόβλημα αρχισε προοδευτινα να γιγαντώνεται μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας το 2013 (απαριθμούσε 23 άτομα), ενώ η ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει τη φύλαξη δημόκοινων χώρων έχει περιορισμένες δυνατότητες δράσης. Σε οτι,δε, έχει να κάνει με το ζήτημα της ενίσχυσης αστυνομικών και τη διαμονή τους, αξίζει να επισημανθεί οτι ο κ. Κουκάς και ο Δήμος Μυκόνου, φροντίζουν για τη φιλοξενία των ενστόλων καθώς τουλάχιστον 18-20 αποσπασμένοι αστυνομικοί διαμένουν σε δομές του Δήμου Μυκόνου. 

Ντουζ στις δημοτικές τουαλέτες και κατάληψη αρχαιολογικών χώρων 

Στις τελευταίες σελίδες της δραματικής επιστολής του κ. Κουκα, περιγράφονται συμβάντα που δείχνουν πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μύκονο, χρήζει άμεσης επίλυσης. «Στον περιφερειακό δρόμο από τη Χώρα προς την Άνω Μερά και σε άλλες περιοχές ομάδες Ρομά και αλλοδαπών έχουν εισέλθει σε ιδιωτικούς περιφραγμένους χώρους, χωρίς τη θέληση των ιδιοκτητών, εκμεταλλευόμενοι συχνά την απουσία τους, έχοντας καταλάβει αυτούς προκειμένου να δημιουργήσουν πρόσκαιρους καταυλισμούς, προβαίνοντας σε φθορές καθώς και σε υγειονομικές παραβάσεις που πλήττουν τη δημόσια υγεία» αναφέρει για τους καταυλισμόυς ενώ αποκαλύπτει πως πλέον οι συμμορίες των Ρομα, δεν διστάζουν να προχωρήσουν ακόμη και σε καταλήψεις δημοτικών χώρων. Στην παράγραφο που φέρει τίτλο «Φθορά δημοτικών κτιρίων- Κατάληψη δημοτικών χώρων» αναφέρεται χαρακτηριστικά οτι συγκροτημένες ομάδες «εισέρχονται σε δημοτικά κτίρια προκειμένου να βρουν στέγη για το διάστημα που επιδίδονται στις προαναφερόμενες έκνομες πράξεις προκαλώντας ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, αλλά και αλόγιστη χρήση δημοσίων αγαθών σε βάρος του Δήμου από τη χρήση νερού σε δημοτικές τουαλέτες καθώς τις χρησιμοποιούν για προσωπική υγιεινή (ντουζ)». Μάλιστα, στην αναφορά προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου παρατίθεται και επιστολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων προς το Α.Τ. Μυκόνου και το Δήμο Μυκόνου, για το συγκεκριμένο θέμα.
doc1
doc2
doc3
doc4
doc5
doc6
doc7
mayor1Ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κούκας
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Ad Code

Responsive Advertisement